חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תריסר מרקים טבעוניים לימי החורף הקרים

מתכוני מרק על טהרת הצומח, קטניות ובריאות ||| מרק כתום או מרק בצל, מרק עדשים או חרירה ||| מרק פטריות או מרק עגבניות עם גריסים ובטטה ||| מרק תירס או מרק פול או שמע מרק אפונה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

מרק כתום או אדום מנחם וחם (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מרק כתום

מצרכים

אופן הכנה

  1. מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה
  2. מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים תוך כדי ערבוב
  3. מוסיפים  מים רותחים כך שיכסו את הירקות ומרתיחים
  4. מבשלים 20-30 דקות על להבה בינונית, עד שהירקות מתרככים.
  5. טוחנים את המרק בבלנדר ידני או במעבד מזון
  6. מבשלים את המרק עוד 4-5 דקות על להבה נמוכה

מרק עדשים

מרק עדשים כתום (צילום פנינה קדם)

מצרכים

אופן הכנה

  1. לקצוץ בצל ולטגן בסיר עד הזהבה
  2. להוסיף חצי כפית שום כתוש לערבב תוך המשך הטיגון
  3. להוסיף הגזר ולערבב הכל יחד
  4. לתבל עם מלח, פלפל לפי הטעם ולערבב
  5. להוסיף הפפריקה והחוויאג' ולבשל הכל 3-5 דקות.
  6. להוסיף העדשים כתומות/ירוקות ולערבב
  7. להוסיף המים ולהביא לרתיחה
  8. להמשיך לבשל על להבה נמוכה עד התרככות העדשים
  9. לקראת סוף הבישול להוסיף הפטרוזיליה והכוסברה
  10. לסחוט לימון רק לפני ההגשה

מרק סולת

מרק סולת (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. להרתיח בסיר כ- 6 כוסות מים
  2. להוסיף התבלינים וכוסברה
  3. כשהמים רתחו היטב הוסיפו הסולת תוך כדי בחישה
  4. המשיכו לבחוש כל הזמן עד לבישול הסולת
  5. להגיש חם תוך פיזור עלי כוסברה לקישוט

מרק קטניות

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. בסיר גדול, לטגן עם שמן הזית את הבצל, שום והגזר כ-5 דקות
  2. להוסיף את תערובת הקטניות והתבלינים ולבשל כשעה
  3. לקראת סוף הבישול להוסיף את הפטרוזיליה וכוסברה ולבשל כ- 10 דקות נוספות
  4. מומלץ לסחוט לימון לצלחת בזמן ההגשה

מרק חרירה

מרק חרירה מרוקאי (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים

  • 1 כוס חומוס מושרה ומבושל
  • 1 כוס עדשים חומות שהושרו במים כמה פעמים
  • 3 עגבניות מגורדות
  • 2 בצל קצוצים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 4 גבעולי כרפס קצוצים
  • 5-7 כוסות מים
  • 150 גרם פסטה אטריות דקות
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 לימון

אופן הכנה

  1. בסיר גדול לטגן בשמן זית את הבצל להזהבה
  2. להוסיף את העגבניות המגורדות ולהמשיך לטגן קלות
  3. להוסיף את הכורכום ואחריו להוסיף החומוס והעדשים
  4. להרתיח המים בנפרד
  5. להוסיף המים הרותחים לסיר עם תכולת המרק
  6. לתבל במלח ופלפל שחור ולהביא לרתיחה
  7. במחבת הטיגון לטגן קלות את הכוסברה, פטרוזיליה וכרפס
  8. להוסיף לסיר את הירוקים המטוגנים
  9. לבשל כל הסיר 30-35 דקות
  10. להוסיף חופן אטריות ולבשל 5 דקות נוספות
  11. בינתיים, בקערה קטנה לערבב היטב את הקמח עם 1/2 כוס מים קרים לקבלת בלילה ללא גושים
  12. להוסיף את בלילת הקמח למרק תוך כדי בחישה
  13. לפני הגשה סוחטים הלימון למרק

מרק פטריות טבעוני

מרק פטריות מוקרם (צילום דני בר)

מצרכים

לציר ירקות

  • 2-3 גזר חתוכים לחצאי טבעות
  • 1-2 בצל בינוני חתוך
  • שורש פטרוזיליה
  • שורש סלרי
  • פלפל שחור
  • 1 עלה דפנה
  • קורט מלח
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 2-3 גבעולי סלרי
  • 1 צרור עלי פטרוזיליה
  • 2.5 ליטר מים

למרק

  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 600-800 גרם פטריות שאוהבים (פורטבלו, פורצ'יני ו/או שמפיניון)
  • 2 גבעולי כרישה
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות.

אופן הכנה

  1. הכנת הציר ירקות: לבשל את כל הירקות עם המים 45 דקות על להבה נמוכה, לאחר הרתיחה
  2. הכנת המרק: מטגנים בסיר את הבצל והכרישה, טיגון ארוך עם מכסה סגור ובלהבה נמוכה עד שקיפות הבצל
  3. להמשיך לטגן תוך ערבוב מדי פעם מוסיפים את הפטריות
  4. לערבב ולבשל עד שהפטריות מגירות נוזלים ויורדות בנפחן
  5. מוסיפים את ציר הירקות ואת תפוחי האדמה ומבשלים על להבה נמוכה עוד 45 דקות
  6. לתקן טעמים עם מלח ופלפל ולהגיש

מרק עדשים ירקות

מרק עדשים כתומות (צילום אלעד גוטמן)

מצרכים

  • בצל
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 2-3 עלי סלרי
  • 2 עגבניות חתוכות לרבעים
  • 3 גזר חתוכים לעיגולים
  • 2 כוסות עדשים ירוקות שהושרו במים לפחות לילה
  • קורט מלח
  • כמון
  • כורכום
  • מלח הימלאיה
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  1. לטגן בסיר, במעט שמן זית, את הבצל ושום עד הזהבה
  2. להוסיף את כל הירק ולערבב
  3. להוסיף את העגבניות והגזרים ולערבב
  4. להוסיף העדשים ולתבל בכמון, כרכום, מלח הימלאיה ופלפל שחור גרוס
  5. להרתיח בסיר 3-4 ליטר מים
  6. להוסיף למים הרותחים את תכולת סיר המצרכים המטוגנים
  7. לבשל כשעה על להבה נמוכה

מרק עגבניות עם גריסים ובטטה

מרק עגבניות (צילום Pixabay)

מצרכים

אופן הכנה

  1. לטגן את הבצל עד לשקיפות
  2. להוסיף את השום ולהמשיך לאדות עוד כ-2 דקות
  3. להוסיף את העגבניות, כפית סוכר (לנטרל את החומציות של העגבניות) ורסק העגבניות ולערבב
  4. להוסיף תבלינים ולערבב לפתיחת טעמים
  5. להוסיף את גריסי הפנינה והמים ולהביא לרתיחה
  6. לבשל כ- 30 דקות תוך ערבוב לעיתים (לגריסי הפנינה יש נטייה להידבק לתחתית)
  7. להוסיף את קוביות הבטטה
  8. להמשיך לבשל עוד כ- 30 דקות או עד שהכול רך (לערבב מידי פעם)
  9. לתקן טעמים אם צריך

מרק אפונה קלאסי

מרק אפונה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים

  • 500 גרם אפונה
  • 2 גזר חתוכים לקוביות
  • 5 גבעולי סלרי ללא עלים חתוכים ליחידות של 3 ס"מ
  • 1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • כורכום

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את האפונה
  2. שמים בסיר עם הרבה מים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מידי פעם
  3. מבשלים האפונה עד שהופכת למשחה
  4. בינתיים, מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית
  5. מוסיפים לבצל המוזהב את הסלרי והגזר וממשיכים לטגן
  6. כשהאפונה מוכנה מוסיפים את כל הירקות לסיר האפונה
  7. מוסיפים את התבלינים מערבבים ומבשלים עד לריכוך הירקות
  8. מוסיפים את הכוסברה ומבשלים לעוד 10 דקות
  9. מכבים את הלהבה

מרק תירס

מרק תירס ואגסים ברוטב פסטו בזיליקום ומקדמיה (צילום יובל בר-נר)

מצרכים

  • 10-15 קלחי תירס בינוניים
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2 עלי סלרי
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות אבקת מרק
  • רוטב סויה
  • שמן שומשום

שדרוג

אופן הכנה

  1. חותכים את הבצלים ואת גבעולי הסלרי לסהרונים
  2. בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל והסלרי עד הזהבה
  3. מפרידים את גרגרי התירס מהקלחים ומחלקים לשניים
  4. טוחנים מחצית מגרגרי התירס ואת החצי השני משאירים כפי שהם
  5. מוסיפים את מחית התירס, אבקת המרק ורוטב סויה לסיר
  6. ממלאים את הסיר במים רותחים, ומוסיפים את גרגרי התירס
  7. מרתיחים את המרק עם מכסה
  8. מנמיכים הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות
  9. מתקנים טעמים.
  10. מוסיפים את עלי הסלרי ואטריות השעועית ומרתיחים
  11. מבשלים עוד 15 דקות

מרק בצל

מרק בצל של נגילה (צילום דני בר)

מצרכים

לציר ירקות

  • 2-3 גזר
  • 1-2 בצל
  • 3-4 גבעולי סלרי
  • 5-6 כוסות מים

למרק

  • 4-5 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות
  • 15 גרם שמן זית (או 20 גרם חמאה)
  • 2 כפות קמח מלא/ כוסמין/ שיפון
  • 1.5 כוס יין לבן
  • 1 ענף תימין
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן הכנה

  1. להכנת הציר ירקות: לבשל את כל המצרכים ולצמצם למרק סמיך
  2. להכנת המרק: בסיר עם 3 כפות שמן זית לטגן על להבה נמוכה כ-5 דקות את הבצל עד שקיפות
  3. לאחר 5 דקות להוסיף 15 גרם שמן זית (או חמאה) ולבשל עוד כ-30 דקות עד קבלת עיסה חומה
  4. במחבת לקלות את הקמח במשך כדקה על מנת לפתוח אותו ושיתקבל טעם אגוזי
  5. להוסיף את הקמח לבצל ולערבב היטב שלא ייוצרו גושים
  6. להוסיף לבצל את היין ואת ציר הירקות
  7. להביא לרתיחה ולתבל במלח ופלפל
  8. להוסיף התימין ומוסקט לערבב ולהגיש
מרק פול מזין ובריא (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מרק פול

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול עם שמן זית לטגן בצל עד להזהבה
  2. להוסיף כוסברה, וסלרי ולערבב
  3. להוסיף את הפול המופשר ולמלא 3-4 ליטר מים
  4. להביא להרתחה
  5. להוסיף מלח, פלפל, כמון וכורכום
  6. לבשל כ-30 דקות עד לריכוך

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *