חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פסטה וחומוס Pasta e Ceci

 

מנה איטלקית פופולארית בדרום המגף האיטלקי בעיקר ||| מנה שיכולה להיות ארוחה מזינה עם כל אבות המזון ||| מנה שפחות מוכרת במחוזותינו וכדאי להכירה או בגרסת מרק או בגרסת פסטה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה וחומוס (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

פסטה וחומוס Pasta e Ceci

מנה ראשונה פופולרית במרכז ודרום איטליה. מנה שהיא ארוחה מושלמת הכוללת חלבונים – חומוס, ופחמימות – פסטה. כבר במאה הראשונה לפני הספירה תיאר הורציוס  Quintus Horatius Flaccusאת המנה הזו בכתבי השירה שלו. במחוזות שונים יש גם גרסאות שונות של שילוב פסטה וגרגרי חומוס.

פוליה Puglia: מנה זו מכונה Ciceri e tria וגם Massa di San Giuseppe, זו המנה העתיקה והסמלית ביותר של מטבח סלנטו Salento בדרום פוליה. נחשבת למנה מסורתית של החבל ואחת ממנות Prodotti agroalimentari tradizionali pugliesi. במתכון המסורתי מטגנים חלק מהפסטה ואז מוסיפים למנה את גרגרי החומוס ושאר המצרכים.

בזיליקטה Basilicata: בחבל הדרומי של המגף האיטלקי, מנה זו נחשבה למנת הדגל של הפושעים והעולם התחתון של המאה ה-19.

לאציו Lazio: הגרסה של רומא כוללת תוספת של אנשובי.

קמפניה Campania: בקמפניה מה זו נפוצה מאוד בדרום מחוז סלרנו Salerno ובפרט בקילנטו Cilento. במקומות מסוימים כמו אלבנלה Albanella מכינים אותו עם פסטה מסוג לגאנה Lagane ושם המנה הוא לגאנה וחומוס Lagane e ceci.

מרק חומוס Minestra di ceci

מרק במטבח האיטלקי שמוכן עם חומוס כמרכיב עיקרי. ניתן להשתמש בחומוס מיובש שהושרה או חומוס משומר. מרכיבים נוספים עשויים להשתנות, ויכולים לכלול מזונות כמו דג מלוח, ערמונים, ארטישוק, תפוח אדמה, עגבנייה, פסטה וכרוב. בין היתר. מרכיבי בסיס מרק עשויים לכלול שמן זית, שום, בצל, גזר וסלרי, בין היתר.

מצרכים (4 מנות)

להגשה

  • פקורינו Pecorino מגורד

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול או בסיר הולנדי על להבה בינונית
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהוא מתרכך אך לא מקבל שום צבע
  3. מוסיפים את השום, רוזמרין ופלפל אדום, ומבשלים דקה נוספת
  4. מתבלים היטב במלח ופלפל
  5. מערבבים פנימה את העגבניות ואת גרגרי החומוס
  6. מועכים עם מרית את העגבניות וכמחצית מגרגרי החומוס
  7. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה
  8. מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ- 10 דקות תוך ערבוב לעיתים קרובות כדי לוודא ששום דבר לא נדבק לתחתית הסיר ועד שהפסטה תהיה אל-דנטה
  9. הערה: המים ייספגו בעיקר על ידי הפסטה, אך אם אתה מעדיף שהמנה תהיה יותר נוזלית אפשר להוסיף 1/2 עד 1 כוס מים ולהרתיח עד שמתחמם, דקה נוספת
  10. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל
  11. מוסיפים את העולש או כרוב ומערבבים עד שהירק נעשה נבול
  12. טועמים ומתאימים תבלינים בהתאם

הגשה

במצקת לקערות המרק ומעל גבינה מגורדת וטפטוף של שמן זית

טיפ: אפשר להשתמש במקום חלק מהמים, בנוזלי החומוס והעגבניות

בתיאבון Buen apetito 

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *