חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סקונס פירות יבשים Fruit Scones

סקונס בריטי שתמצאו בחורף בכל מקום ||| סקונס פירות יבשים שיכולים להיות מעדן לט"ו בשבט ||| איך אוהבים את הסקונס בניו זילנד ואוסטרליה ||| איך האמריקנים אוהבים את הסקונס שלהם ||| ומה חביב על ההונגרים והגרמנים ||| כל הפרטים וגם מתכון בהמשך…

סקונס פירות (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

סקון Scone

סקון או ברבים סקונס הן לחמניות בדר"כ מתוקות מהמטבח הבריטי. יש סברה שמקור המאפה והשם הוא מהולנד בתחילת המאה ה-16, שם היה ידוע המאפה Schoonbrood שמשמעותו Brood לחם ו- Schoon נקי. סברה אחרת מספרת שהמקור הוא מדרום גרמניה שם ידוע לחם לבן בשם Schöne וסברה נוספת קושרת את הסקונס לצורת הכרית של המאפה שהיא מדמה את אבן סקוּן Stone of Scone שהיא אבן ההכתרה עליה מוכתרים מלכי סקוטלנד ואנגליה יותר מאלף שנים.

בבריטניה הסקונס מוגשים בצורת עיגול או משולש, והם מכילים צימוקים, דומדמניות, תמרים או גבינה ואלו בגרסה האמריקאית הן מלבניות או בצורת ריבוע, מכילים אוכמניות, אגוזים, שוקולד-צ'יפס והם במרקם מעט יבש יותר. לרוב מדינות חבר הלאומים יש גרסאות מקומיות של סקונס ולכל אחת הטוויסט המקומי שלטעם או צורה:

  • סקון אירי עם צימוקים: נאפים על אש גלויה על הכיריים או באח עם אש פתוחה. נפוץ גם בניו-זילנד, שם סקונס מכל מיני סוגים הם חלק חשוב מהתפריט הלאומי. בנוסף, סקונז גבינה הוא מאפה פופולרי הנמכר בבתי קפה או בבתי תה, שם מגישים אותו בדרך כלל עם חמאה.
  • באוֹסטְרַלִיָה נפוץ סקונס דלעת, שנעשה על ידי הוספת דלעת מבושלת למחית לתערובת הבצק. האוסיז אוהבים גם סקונס עם תמרים קצוצים מעורבים בבצק ובחורף מגישים לילדים מין סקונס מטוגנים שנקראים פופטאלוןPuftaloon .
  • בהונגריה מאפה שדומה מאוד לגרסה הבריטית קיים בשם פוגאצ'ה Pogácsa ובגרמניה נקרא Pogatschen. פוגאצ'ה היא כמעט תמיד מלוחה ומוגשת עם תבלינים ותוספות מגוונים, כמו שמיר וגבינה, ונאפית על גחלים לוחשות.

מצרכים (16 סקונס)

  • 400 גרם קמח, ועוד לקימוח
  • 50 גרם סוכר, ועוד לקישוט
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1.5 פיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 120 גרם שמן זית עדין* (או 170 גרם חמאה לא מלוחה קרה, חתוכה לקוביות)
  • 180 גרם פירות יבשים (מה שאוהבים)
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה
  3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את הקמח, סוכר, מלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה עד שילוב ואחידות
  4. מוסיפים את שמן הזית (או החמאה) ומערבבים לשילוב וקבלת בצק פירורי מעט
  5. הוסיפו את הפירות היבשים וערבבו לאיחוד
  6. מעבירים הבצק למשטח עבודה מקומח
  7. יוצרים חור במרכז הבצק
  8. שופכים פנימה את רוב השמנת ומערבבים להטמעה (שמרו מעט שמנת להברשה)
  9. צרו מהבצק ריבוע של 20X20 ס"מ לערך
  10. חלקו את הבצק בעזרת סכין, ל -16 חלקים מרובעים
  11. מעבירים את הסקונס לתבנית האפייה המוכנה
  12. מברישים את החלקים העליונים בשמנת
  13. מפזרו סוכר אם תרצו גרסה מתוקה יותר
  14. אופים 20-22 דקות עד הזהבה

בתיאבון

*  לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *