מתכון יפני שעבר קצת טוויסט מערבי ||| אם אין לכם מקרל, גם סרדינים עושים את העבודה ||| מתכון שאפשר לעשות בקלות כמו בבית יפני הרחק מכאן ||| דג ואורז עם הרבה טעמים מן המזרח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
דונבורי Donburi 丼
פרוש המונח הוא קערה שנקראת גם בקיצור דון. באופן כללי מאכל קערת אורז יפני נקרא דונבורי והוא מבוסס על הרבה אורז ותוספת מעליו של דגים, בשר, ירקות או מרכיבים אחרים המשולבים יחד ומוגשים מעל האורז. ארוחות דונבורי מוגשות בדרך כלל בקערות אורז גדולות אשר נקראות גם דונבורי. אפשר להבחין בין הקערה שנקראת donburi-bachi 丼 鉢 והאוכל שנקרא donburi-mono 丼物.
מצרכים (למנה)
לרוטב מיסו
- 100 גרם משחת מיסו
- 50 גרם סאקה
- 50 גרם סוכר
- 25 גרם מירין
- 5 גרם ג'ינג'ר מגורד
להרכבת המנה
- 120 גרם מקרל משימורים ללא הנוזלים
- 150 גרם אורז מאודה מבושל
להגשה
אופן הכנה
- הכנת רוטב מיסו: מניחים את כל המצרכים בסיר ומביאים אותם לרתיחה
- לאחר ההרתחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בעדינות במשך 2 דקות
- המשיכו לערבב להמסת סוכר
- הכינו אורז לבן ע"י אידוי פשוט
- הכנת המנה: מסננים את הנוזלים מקופסת המקרל המשומר
- שוברים את המקרל לגושים גסים
- מניחים המקרל במחבת ומחממים בעדינות על להבה בינונית
- מוסיפים 3 כפות רוטב מיסו ומערבבים היטב
- לאחר החימום מניחים אותו על מנת אורז מאודה
- מסיימים עם בצל אביב קצוץ, שמן שומשום וצ'ילי לאוהבי החריף
הערה: כמות הרוטב מיסו תספיק להרבה סועדים ואפשר לשמור במקרר ל-10 ימים לפחות.
בתיאבון どうぞお召し上がりください