סיפורה של מנה שמקורה מנאפולי, איטליה ||| מנה שפירוש שמה הוא פסטה זנותית כי פוטנה היא זונה ||| מה לנשים העוסקות במקצוע העתיק בעולם ולפסטה ||| מנה פשוטה בעלת שם פרובוקטיבי שנראת לעיתים גם פסטה זנותית Pasta Putanesca ||| כל הפרטים ומתכון בהמשך…
סיפורה של הפסטה הזנותית
בנאפולי עסקי היצאנות פרחו בתוך מה שהם קראו בתים סגורים Casa chiusa. אלו היו בתים שחלונותיהם היו תמיד מוגפים כדי שהעוברים ושבים ברחוב לא יראו את הנעשה בפנים והנשים לא תדענה אם זה יום או לילה בחוץ.
הנשים לא הורשו לצאת מפתח הבית אבל הן קיבלו אספקה שוטפת מנער השליחויות שהיה מתרוצץ בין החנויות, ואוסף מכל הבא ליד דבר לא נחסך מהן ובעיקר לא אוכל. הן היו מבשלות בין לקוח אחד לשני דברים מזינים מכל מה שהיה להן במטבח, בישול מהיר וזריז שלא לוקח זמן ממושך כי העסקים פרחו.
הרוטב הכיל בעצם את כל מה שהיה להן במטבח, זיתים, צלפים ואפילו קופסאות שימורים. לפעמים אירוח אצל יצאנית נפוליטנית כלל גם ארוחה וכך זכתה המנה הזו לשמה כי זונה באיטלקית נקראת פוטנה puttana.
מתכון: פסטה זנותית Pasta Putanesca
מצרכים (4 מנות)
- 500 גרם פסטה ספגטי
- 2 כפות שמן זית
- 4-6 שיני שום
- 1/2 כפית פלפל אדום חריף
- 150 גרם אנשובי (לא חובה)
- 20 זיתים שחורים ללא החרצנים
- 3 כפיות צלפים במלח קצוצים
- 350 גרם עגבניות קצוצות לקוביות (אפשר גם משימורי עגבניות בקוביות)
- 100 גרם רסק עגבניות
- פלפל שחור לפי הטעם
להגשה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- פרמז'ן מגורד
אופן הכנה
- במחבת רחב עם שוליים גבוהים מחממים את השמן
- מכניסים את השום נזהרים שלא יזהיב
- מוסיפים את האנשובי, פלפל חריף, רסק עגבניות ואת קוביות העגבניות ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הזיתים ומנמיכים את הלהבה
- בסיר נפרד, בו בעת, מבשלים את הפסטה לקבלת פסטה אל-דנטה
- כאשר הפסטה מוכנה מסננים מהמים ומוסיפים למחבת עם הרוטב שעל הכיריים
- מערבבים היטב בעזרת שני מזלגות בעוד המחבת עם כל התכולה על להבה בינונית
הגשה
מחלקים לצלחות עמוקות, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ופרמז'ן מגורד לפי הטעם.
בתיאבון Buon Appetito