חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ספגטי אלה פוטנסקה Spaghetti alla Puttanesca

סיפורה של מנה שמקורה מנאפולי, איטליה ||| מנה שפירוש שמה הוא פסטה זנותית כי פוטנה היא זונה ||| מה לנשים העוסקות במקצוע העתיק בעולם ולפסטה ||| מנה פשוטה בעלת שם פרובוקטיבי שנראת לעיתים גם פסטה זנותית Pasta Putanesca ||| כל הפרטים ומתכון בהמשך…

ספגטי אלה פוטנסקה Spaghetti alla Puttanesca (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

סיפורה של הפסטה הזנותית

בנאפולי עסקי היצאנות פרחו בתוך מה שהם קראו בתים סגורים Casa chiusa. אלו היו בתים שחלונותיהם היו תמיד מוגפים כדי שהעוברים ושבים ברחוב לא יראו את הנעשה בפנים והנשים לא תדענה אם זה יום או לילה בחוץ.

הנשים לא הורשו לצאת מפתח הבית אבל הן קיבלו אספקה שוטפת מנער השליחויות שהיה מתרוצץ בין החנויות, ואוסף מכל הבא ליד דבר לא נחסך מהן ובעיקר לא אוכל. הן היו מבשלות בין לקוח אחד לשני דברים מזינים מכל מה שהיה להן במטבח, בישול מהיר וזריז שלא לוקח זמן ממושך כי העסקים פרחו.

הרוטב הכיל בעצם את כל מה שהיה להן במטבח, זיתים, צלפים ואפילו קופסאות שימורים. לפעמים אירוח אצל יצאנית נפוליטנית כלל גם ארוחה וכך זכתה המנה הזו לשמה כי זונה באיטלקית נקראת פוטנה puttana.

מתכון: פסטה זנותית Pasta Putanesca

מצרכים (4 מנות)

להגשה

  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • פרמז'ן מגורד

אופן הכנה

  1. במחבת רחב עם שוליים גבוהים מחממים את השמן
  2. מכניסים את השום נזהרים שלא יזהיב
  3. מוסיפים את האנשובי, פלפל חריף, רסק עגבניות ואת קוביות העגבניות ומביאים לרתיחה
  4. מוסיפים את הזיתים ומנמיכים את הלהבה
  5. בסיר נפרד, בו בעת, מבשלים את הפסטה לקבלת פסטה אל-דנטה
  6. כאשר הפסטה מוכנה מסננים מהמים ומוסיפים למחבת עם הרוטב שעל הכיריים
  7. מערבבים היטב בעזרת שני מזלגות בעוד המחבת עם כל התכולה על להבה בינונית

הגשה

מחלקים לצלחות עמוקות, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ופרמז'ן מגורד לפי הטעם.

בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *