מתכון: אוזני המן צבעוניות

מימונ'ס והקונדיטורית דליה עובדת מציעים מתכון חגיגי ומיוחד לפורים ||| אוזני המן מקוריות, מלאות צבע ושמחה ||| אזני המן במגוון מליות טעימות במיוחד ||| מתכון קל להכנה וניתן להכינו יחד עם הילדים ולהפוך את החגיגה למשפחתית ומהנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אוזני המן צבעוניות (צילום דליה עובדת)

מצרכים (כ- 15 יחידות)

  • 170 גרם קמח לבן רב תכליתי
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 20 גרם שקד מולבן טחון
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/2 ביצה
  • 1/2 כפית צבע מאכל אדום / ירוק / צהוב / כחול
  • 150 גרם מלית בטעם שוקולד / קרם נוגט / פרג / חלבה לאפייה או מה שאוהבים

הערה: הצעות למלית אגוזים, תמרים, ריבת חלב ועוד, בקישור…

 
- פרסומת -

 

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את הקמח וקוביות החמאה
  2. מפוררים את החמאה עם הקמח ויוצרים מעין מרקם של חמאה חולית
  3. מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לפורר ביחד לתערובת חולית
  4. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המלח ויוצקים לתוך התערובת החולית
  5. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד
  6. בוצעים ממסת הבצק נתחי בצק לפי מספר הצבעים שרוצים
  7. לכל חלק בצק מוסיפים חצי כפית של צבע מאכל
  8. לשים כל בצק מספר דקות עד שהבצק נצבע ואחיד
  9. מעבירים את הבצק הרגיל ואת הבצקים הצבועים לשקיות ניילון נפרדות ומצננים במקרר למשך כשעה
  10. מוציאים את הבצק מהמקרר כ- 15 דקות לפני המשך ההכנה
  11. מרדדים את הבצק הרגיל לעלה בעובי 4 מ"מ
  12. קורצים עיגולי בצק
  13. חותכים מנתחי הבצק הצבעוניים חתיכות קטנות, אותן מגלגלים לכדור קטן ומועכים לצורת דיסקית
  14. מניחים 7-9 עיגולים קטנים על כל עיגול בצק שקרצנו
  15. הופכים את העיגולים, כך שהצד עם הנקודות כלפי מטה
  16. מניחים כחצי כפית מלית לבחירתכם במרכז כל עיגול
  17. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  18. סוגרים כל עיגול לצורת אוזן המן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  19. אופים בתנור כ-10 דקות
  20. מצננים היטב ומגישים

בתיאבון וחג פורים שמח

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: