מימונ'ס והקונדיטורית דליה עובדת מציעים מתכון חגיגי ומיוחד לפורים ||| אוזני המן מקוריות, מלאות צבע ושמחה ||| אזני המן במגוון מליות טעימות במיוחד ||| מתכון קל להכנה וניתן להכינו יחד עם הילדים ולהפוך את החגיגה למשפחתית ומהנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כ- 15 יחידות)
- 170 גרם קמח לבן רב תכליתי
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 20 גרם שקד מולבן טחון
- 60 גרם אבקת סוכר
- 1/3 כפית מלח
- 1/2 ביצה
- 1/2 כפית צבע מאכל אדום / ירוק / צהוב / כחול
- 150 גרם מלית בטעם שוקולד / קרם נוגט / פרג / חלבה לאפייה או מה שאוהבים
הערה: הצעות למלית אגוזים, תמרים, ריבת חלב ועוד, בקישור…
אופן הכנה
- שמים בקערה את הקמח וקוביות החמאה
- מפוררים את החמאה עם הקמח ויוצרים מעין מרקם של חמאה חולית
- מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לפורר ביחד לתערובת חולית
- בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המלח ויוצקים לתוך התערובת החולית
- לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד
- בוצעים ממסת הבצק נתחי בצק לפי מספר הצבעים שרוצים
- לכל חלק בצק מוסיפים חצי כפית של צבע מאכל
- לשים כל בצק מספר דקות עד שהבצק נצבע ואחיד
- מעבירים את הבצק הרגיל ואת הבצקים הצבועים לשקיות ניילון נפרדות ומצננים במקרר למשך כשעה
- מוציאים את הבצק מהמקרר כ- 15 דקות לפני המשך ההכנה
- מרדדים את הבצק הרגיל לעלה בעובי 4 מ"מ
- קורצים עיגולי בצק
- חותכים מנתחי הבצק הצבעוניים חתיכות קטנות, אותן מגלגלים לכדור קטן ומועכים לצורת דיסקית
- מניחים 7-9 עיגולים קטנים על כל עיגול בצק שקרצנו
- הופכים את העיגולים, כך שהצד עם הנקודות כלפי מטה
- מניחים כחצי כפית מלית לבחירתכם במרכז כל עיגול
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- סוגרים כל עיגול לצורת אוזן המן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- אופים בתנור כ-10 דקות
- מצננים היטב ומגישים
בתיאבון וחג פורים שמח