מתכון: עוגיות יין Ciambelline al vino

סופגניות או דונאט של מחוז לאציו Lazio איטליה ||| סופגניות ללא טיגון ועם יין שעושה את כל ההבדל ||| מתכון לעוגיות יין עם שוקולד צ'יפס Ciambelline al vino con gocce di cioccolato ||| עוגיות בצורת טבעת דונאט עם יין טוב בעוגייה ולצידה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

עוגיות יין או דונאט (צילום Pixabay)

מצרכים (20 יחידות)

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 150 גרם סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח
  •  200גרם שמן זית עדין
  • 200 גרם יין לבן (או אדום, עפ"י מה שאוהבים. האדום מוסיף צבע)
  • 20 גרם שמרים
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. שלבו בקערה את הקמח, סוכר, אבקת האפייה, קורט המלח והקינמון וערבבו היטב עד שהחומרים התמזגו היטב
  2. העבר את האבקות למשטח העבודה וצרו גבעה עם חור במרכז
  3. מוסיפים את היין הלבן ומתחילים לשלב את האבקות בהדרגה מבפנים החוצה
  4. לסיום, הוסיפו את שמן הזית והמשיכו ללוש עד שהבצק כבר לא נדבק לידיים וניתן לעבד אותו בקלות
  5. הערה: הבצק לא יהיה יבש וקשה אלה להיות לח ורך אך יחד עם זאת נוח לעבודה
  6. יצירת הדונאטס: לוקחים חלק מהבצק ויוצרים צינור אחיד בעובי
  7. סוגרים את הצינור ע"י קירוב שני הקצוות
  8. חממו תנור ל-180 מעלות
  9. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה
  10. העבירו את הסופגניות בקערית עם סוכר עד שהם מצופים לחלוטין
  11. הניחו את הסופגניות בתבנית תוך כדי הכנתן
  12. הכניסו התבנית עם הדונאטס לתנור למשך 20-25 דקות או עד להזהבה
  13. בתום האפייה להניח בצד להתקררות מלאה. מגישים קר מאוד

מתכון: עוגיות יין עם שוקולד צ'יפס Ciambelline al vino con gocce di cioccolato

צ'מבלין דה וינו עוגיות או סופגניות יין (צילום מהרשת עפ"י סעיף 27א חוק זכויות יוצרים)

מצרכים (18-20 יחידות)

  • 500 גרם קמח חיטה רך
  • 250 גרם יין לבן יבש
  • 85 גרם שמן זית עדין
  • 50 גרם סוכר
  • 80 גרם אבקת וניל
  • קורט מלח
  • קורט שמרי אפייה
  • 1 כף שוקולד צ'יפס כהה
  • 40 גרם סוכר לקישוט

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. יוצקים את הקמח לקערה, מוסיפים את הסוכר, מלח, אבקת אפייה, אבקת וניל ומערבבים
  2. מוסיפים את היין ושמן הזית ומערבבים תחילה במזלג ואחר כך בידיים
  3. הערה: יהיה עליכם להשיג תערובת הומוגנית ללא גושים.
  4. טיפ: אם הבצק יבש מדי ואינכם מסוגלים ללוש אותו, הוסיפו עוד כף יין לבן יבש.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים של 26-27 גרם כל אחד
  6. יוצרים מכל כדור צינור באורך כ- 15 ס"מ וסוגרים לצורת טבעת
  7. העבירו את טבעת הבצק בקערה עם סוכר כך ששני הצדדים יתכסו בסוכר
  8. חממו תנור ל- 170 מעלות
  9. רפדו תבנית עם נייר אפייה
  10. סדרו על טבעת דונאטס בתבנית ושבצו עליהן את השוקולד צ'יפס 3-4 לכל יחידה
  11. הכניסו לתנור ל-20 דקות אפייה עד שהתחתית זהובה
  12. העבירו התבנית לקומה גבוהה בתנור והעבירו למצב טורבו לעוד 10 דקות אפייה
  13. הערה: ככל שהעוגיות יהיו אפויות יותר, הן ישתבחו ויהיו קשות מבחוץ אבל פריכות.
  14. מוציאים להתקררות לטמפרטורת חדר לפני הגשה

מתכון: עוגיות יין אדום Ciambelline al vino rosso

עוגיות או סופגניות יין (צילום מהרשת עפ"י סעיף 27א חוק זכויות יוצרים)

מצרכים

  • 100 סמ"ק יין אדום
  • 100 סמ"ק שמן זית עדין
  • 100 גרם סוכר
  • 400 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט אבקת אניס
  • סוכר לפי הטעם

אופן הכנה

  1. מערבבים את היין, סוכר ושמן הזית בקערה
  2. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ואניס
  3. מתחילים ללוש עד לקבלת בצק רך ואחיד
  4. יוצרים גלילי בצק ומהם יוצרים טבעות
  5. מעבירים כל טבעת בקערת סוכר
  6. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  7. רפדו תבנית בנייר אפייה
  8. סדרו העוגיות בתבנית והכניסו לאפייה 15 דקות עד הזהבה
  9. להגיש בטמפרטורת חדר או קר

בתיאבון Buon Appetito

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: