סופגניות או דונאט של מחוז לאציו Lazio איטליה ||| סופגניות ללא טיגון ועם יין שעושה את כל ההבדל ||| מתכון לעוגיות יין עם שוקולד צ'יפס Ciambelline al vino con gocce di cioccolato ||| עוגיות בצורת טבעת דונאט עם יין טוב בעוגייה ולצידה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מצרכים (20 יחידות)
- 1/2 ק"ג קמח
- 150 גרם סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון
- קורט מלח
- 200גרם שמן זית עדין
- 200 גרם יין לבן (או אדום, עפ"י מה שאוהבים. האדום מוסיף צבע)
- 20 גרם שמרים
- לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה
- שלבו בקערה את הקמח, סוכר, אבקת האפייה, קורט המלח והקינמון וערבבו היטב עד שהחומרים התמזגו היטב
- העבר את האבקות למשטח העבודה וצרו גבעה עם חור במרכז
- מוסיפים את היין הלבן ומתחילים לשלב את האבקות בהדרגה מבפנים החוצה
- לסיום, הוסיפו את שמן הזית והמשיכו ללוש עד שהבצק כבר לא נדבק לידיים וניתן לעבד אותו בקלות
- הערה: הבצק לא יהיה יבש וקשה אלה להיות לח ורך אך יחד עם זאת נוח לעבודה
- יצירת הדונאטס: לוקחים חלק מהבצק ויוצרים צינור אחיד בעובי
- סוגרים את הצינור ע"י קירוב שני הקצוות
- חממו תנור ל-180 מעלות
- רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה
- העבירו את הסופגניות בקערית עם סוכר עד שהם מצופים לחלוטין
- הניחו את הסופגניות בתבנית תוך כדי הכנתן
- הכניסו התבנית עם הדונאטס לתנור למשך 20-25 דקות או עד להזהבה
- בתום האפייה להניח בצד להתקררות מלאה. מגישים קר מאוד
מתכון: עוגיות יין עם שוקולד צ'יפס Ciambelline al vino con gocce di cioccolato
מצרכים (18-20 יחידות)
- 500 גרם קמח חיטה רך
- 250 גרם יין לבן יבש
- 85 גרם שמן זית עדין
- 50 גרם סוכר
- 80 גרם אבקת וניל
- קורט מלח
- קורט שמרי אפייה
- 1 כף שוקולד צ'יפס כהה
- 40 גרם סוכר לקישוט
אופן הכנה
- יוצקים את הקמח לקערה, מוסיפים את הסוכר, מלח, אבקת אפייה, אבקת וניל ומערבבים
- מוסיפים את היין ושמן הזית ומערבבים תחילה במזלג ואחר כך בידיים
- הערה: יהיה עליכם להשיג תערובת הומוגנית ללא גושים.
- טיפ: אם הבצק יבש מדי ואינכם מסוגלים ללוש אותו, הוסיפו עוד כף יין לבן יבש.
- מחלקים את הבצק לכדורים של 26-27 גרם כל אחד
- יוצרים מכל כדור צינור באורך כ- 15 ס"מ וסוגרים לצורת טבעת
- העבירו את טבעת הבצק בקערה עם סוכר כך ששני הצדדים יתכסו בסוכר
- חממו תנור ל- 170 מעלות
- רפדו תבנית עם נייר אפייה
- סדרו על טבעת דונאטס בתבנית ושבצו עליהן את השוקולד צ'יפס 3-4 לכל יחידה
- הכניסו לתנור ל-20 דקות אפייה עד שהתחתית זהובה
- העבירו התבנית לקומה גבוהה בתנור והעבירו למצב טורבו לעוד 10 דקות אפייה
- הערה: ככל שהעוגיות יהיו אפויות יותר, הן ישתבחו ויהיו קשות מבחוץ אבל פריכות.
- מוציאים להתקררות לטמפרטורת חדר לפני הגשה
מתכון: עוגיות יין אדום Ciambelline al vino rosso
מצרכים
- 100 סמ"ק יין אדום
- 100 סמ"ק שמן זית עדין
- 100 גרם סוכר
- 400 גרם קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט אבקת אניס
- סוכר לפי הטעם
אופן הכנה
- מערבבים את היין, סוכר ושמן הזית בקערה
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ואניס
- מתחילים ללוש עד לקבלת בצק רך ואחיד
- יוצרים גלילי בצק ומהם יוצרים טבעות
- מעבירים כל טבעת בקערת סוכר
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- רפדו תבנית בנייר אפייה
- סדרו העוגיות בתבנית והכניסו לאפייה 15 דקות עד הזהבה
- להגיש בטמפרטורת חדר או קר
בתיאבון Buon Appetito