עוגה שנחשבת לפאר היצירה הפולנית בעוגות ביתיות ||| עוגת שוקולד ופרג נחשבת לשילוב של חג המולד בפרט אבל בכל חג ומועד נוהגים להגיש אותה ||| עוגה שדובדבנים מעשירים אותה אבל אפשר להחליפם בכל פרי שאוהבים או יש בעונה כמו פטל, אגסים או משמש ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבסיס העוגה
- 5 ביצים
- 120 גרם אבקת סוכר
- 50 מ"ל שמן חמניות או סויה
- 50 מ"ל חלב
- 60 גרם קמח
- 100 גרם פרג טחון
- 5 גרם אבקת אפייה
למילוי
- 200 גרם ריבת דובדבנים
- 200 גרם דובדבנים מסוכרים או טריים או מוקפאים או שימורים (תלוי בעונה ובתקציב)
- 150 מ"ל מיץ דובדבנים (אפשר מיץ של הדובדבנים בשימורים)
לקרם
- 200 מ"ל שמנת מתוקה 15%
- 1/2 ק"ג בננות רכות
- שדרוג: 100 גרם חמאה
לציפוי
- 200 גרם שוקולד איכותי 70% קקאו
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מקציפים את הביצים והסוכר לקבלת קצפת נוקשה ואוורירית
- תוך כדי ערבוב, מוסיפים בזהירות את השמן והחלב
- בקערה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והפרג לתערובת אחידה
- לאחר מכן מוסיפים את תערובת הקמח עד קבלת בצק אחיד
- משמנים תבנית עגולה 20 ס"מ ובוזקים קמח על הדפנות התחתית
- יוצקים את הבצק לתבנית המשומנת
- אופים 45 דקות לערך
- הכנת הקרם: חותכים את הבננות לפרוסות ומערבים עם השמנת המתוקה
- למהדרים, מוסיפים חמאה מומסת (אפשר פחות כמות אבל לא יותר מ- 100 גרם)
- מרסקים בבלנדר מוט או מעבד מזון לקבלת קרם אחיד
- מקררים את העוגה לטמפרטורת החדר בתום האפייה
- חותכים את העוגה ל- 3 שכבות עם חוט חזק או סכין חדה וארוכה מאד
- מורחים על שכבת הבסיס הראשונה, מחצית מהריבה ומישרים
- מפזרים מחצית מהדובדבנים על שכבת הריבה
- מכסים עם השכבה השנייה ויוצקים מחצית מהמיץ דובדבנים על פני כל השכבה השנייה
- וחוזרים על הפעולה עם הריבה והדובדבנים (משאירים בצד 5-7 דובדבנים לציפוי)
- מכסים עם השכבה השלישית
- שופכים את יתרת המיץ דובדבנים
- שמים העודה במקרר לפחות 3-4 שעות (עדיף למשך הלילה)
- הכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד
- שופכים את השוקולד החם על העוגה הקרה ומיישרים לפני שמקשה
- מפזרים מעל את הדובדבנים ששמרנו בצד
בתיאבון