מתכון: עוגת שוקולד-פרג חגיגית

עוגה שנחשבת לפאר היצירה הפולנית בעוגות ביתיות ||| עוגת שוקולד ופרג נחשבת לשילוב של חג המולד בפרט אבל בכל חג ומועד נוהגים להגיש אותה ||| עוגה שדובדבנים מעשירים אותה אבל אפשר להחליפם בכל פרי שאוהבים או יש בעונה כמו פטל, אגסים או משמש ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת שוקולד ופרג עשירה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבסיס העוגה

למילוי

  • 200 גרם ריבת דובדבנים
  • 200 גרם דובדבנים מסוכרים או טריים או מוקפאים או שימורים (תלוי בעונה ובתקציב)
  • 150 מ"ל מיץ דובדבנים (אפשר מיץ של הדובדבנים בשימורים)

לקרם

 
- פרסומת -

 
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה 15%
  • 1/2 ק"ג בננות רכות
  • שדרוג: 100 גרם חמאה

לציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. מקציפים את הביצים והסוכר לקבלת קצפת נוקשה ואוורירית
  3. תוך כדי ערבוב, מוסיפים בזהירות את השמן והחלב
  4. בקערה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והפרג לתערובת אחידה
  5. לאחר מכן מוסיפים את תערובת הקמח עד קבלת בצק אחיד
  6. משמנים תבנית עגולה 20 ס"מ ובוזקים קמח על הדפנות התחתית
  7. יוצקים את הבצק לתבנית המשומנת
  8. אופים 45 דקות לערך
  9. הכנת הקרם: חותכים את הבננות לפרוסות ומערבים עם השמנת המתוקה
  10. למהדרים, מוסיפים חמאה מומסת (אפשר פחות כמות אבל לא יותר מ- 100 גרם)
  11. מרסקים בבלנדר מוט או מעבד מזון לקבלת קרם אחיד
  12. מקררים את העוגה לטמפרטורת החדר בתום האפייה
  13. חותכים את העוגה ל- 3 שכבות עם חוט חזק או סכין חדה וארוכה מאד
  14. מורחים על שכבת הבסיס הראשונה, מחצית מהריבה ומישרים
  15. מפזרים מחצית מהדובדבנים על שכבת הריבה
  16. מכסים עם השכבה השנייה ויוצקים מחצית מהמיץ דובדבנים על פני כל השכבה השנייה
  17. וחוזרים על הפעולה עם הריבה והדובדבנים (משאירים בצד 5-7 דובדבנים לציפוי)
  18. מכסים עם השכבה השלישית
  19. שופכים את יתרת המיץ דובדבנים
  20. שמים העודה במקרר לפחות 3-4 שעות (עדיף למשך הלילה)
  21. הכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד
  22. שופכים את השוקולד החם על העוגה הקרה ומיישרים לפני שמקשה
  23. מפזרים מעל את הדובדבנים ששמרנו בצד

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: