גדי אולשנסקי השף של מסעדת סומאק שבמלון וילה גליליי בצפת להגיש לכם קינוח גלילי אוטנטי מפנק עם דובדבנים ||| מתכון מיוחד של בסבוסה גלילית בקרם דובדבנים ||| בסבוסה Basbousa بسبوسة עם טוויסט עונתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לסירופ
לבסבוסה
- 200 גרם חמאה
- 720 גרם סולת
- 50 גרם קמח
- 13 גרם אבקת אפייה
- 10 גרם קוקוס טחון
- 160 גרם סוכר
- 1 כף טחינה גולמית
- 1 חלמון ביצה
- 20 גרם דבש
לרוטב הדובדבנים
- 200 גרם דובדבנים מגולענים (טריים או משומרים)
- 1/2 כוס סוכר
- 50 גרם קוקוס טחון
אופן הכנה
- הכנת הסירופ: שמים בסיר קטן הסוכר, מים ומיץ הלימון ומבשלים מספר דקות לאחר הרתיחה
- מצננים את מי הסוכר ומוסיפים את המי זְהֵר ומערבבים לאיחוד
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- הכנת הבסבוסה: משמנים תבנית אישית בטחינה גולמית
- מערבבים יחד הסוכר, סולת, קמח, אבקת אפייה וקוקוס לתערובת אחידה
- מוסיפים חמאה מומסת צוננת ומערבבים לאחידות
- בקערה נפרדת טורפים את כף הטחינה גולמית, החלמון והדבש לאחידות
- מקפלים את תערובת הטחינה ודבש לתערובת הסולת עד לקבלת מרקם אחיד
- יוצקים התערובת לתבנית אפייה ומשטחים
- מכניסים התבנית לתנור ל- 20 דקות עד הזהבה
- חוצים את הבסבוסה ל- 2 ויוצקים מהסירופ על גבי העוגה החמה
- הכנת רוטב הדובדבנים: בסיר מביאים לרתיחה את הדובדבנים עם הסוכר ומבשלים עד שהדובדבנים מתרככים
- מסירים מהאש ומקררים
- מערבבים את הקוקוס פנימה לאחידות
- לאחר התקררות מזלפים בפנים את קרם הדובדבנים וקוקוס
- מצלחתים עם 4-5 דובדבנים טריים לצד כל מנה
בתיאבון