חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בסבוסה ודובדבנים

גדי אולשנסקי השף של מסעדת סומאק שבמלון וילה גליליי בצפת להגיש לכם קינוח גלילי אוטנטי מפנק עם דובדבנים ||| מתכון מיוחד של בסבוסה גלילית בקרם דובדבנים ||| בסבוסה Basbousa بسبوسة עם טוויסט עונתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בסבוסה בקרם דובדבנים (צילום שלום אלבז)

מצרכים

לסירופ

  • 500 גרם סוכר
  • 750 מ"ל מים
  • 15 מ"ל מיץ לימון
  • 15 מ"ל מי זְהֵר

לבסבוסה

לרוטב הדובדבנים

אופן הכנה

  1. הכנת הסירופ: שמים בסיר קטן הסוכר, מים ומיץ הלימון ומבשלים מספר דקות לאחר הרתיחה
  2. מצננים את מי הסוכר ומוסיפים את המי זְהֵר ומערבבים לאיחוד
  3. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  4. הכנת הבסבוסה: משמנים תבנית אישית בטחינה גולמית
  5. מערבבים יחד הסוכר, סולת, קמח, אבקת אפייה וקוקוס לתערובת אחידה
  6. מוסיפים חמאה מומסת צוננת ומערבבים לאחידות
  7. בקערה נפרדת טורפים את כף הטחינה גולמית, החלמון והדבש לאחידות
  8. מקפלים את תערובת הטחינה ודבש לתערובת הסולת עד לקבלת מרקם אחיד
  9. יוצקים התערובת לתבנית אפייה ומשטחים
  10. מכניסים התבנית לתנור ל- 20 דקות עד הזהבה
  11. חוצים את הבסבוסה ל- 2 ויוצקים מהסירופ על גבי העוגה החמה
  12. הכנת רוטב הדובדבנים: בסיר מביאים לרתיחה את הדובדבנים עם הסוכר ומבשלים עד שהדובדבנים מתרככים
  13. מסירים מהאש ומקררים
  14. מערבבים את הקוקוס פנימה לאחידות
  15. לאחר התקררות מזלפים בפנים את קרם הדובדבנים וקוקוס
  16. מצלחתים עם 4-5 דובדבנים טריים לצד כל מנה

בתיאבון

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *