לרגל יום הפלאפל הבינלאומי 12 ביוני פלפל עם טוויסט ||| חקלאי גרנות מציע מתכון לפלאפל מקורי וטעים ||| פלאפל אבוקדו, שהוא שילוב טעמים מפתיע ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות)
- 2 אבוקדו קלוף וללא גלעין של אבוקדו גרנות
- 450 גרם גרגרי חומוס מושרים לפחות 12 שעות
- 2 שיני שום
- מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1/4 פלפל חריף ירוק
- 1 כף קמח
- שמן טיגון
אופן הכנה
- מבשלים כ-30 דקות שליש מגרגרי החומוס שהושרו לפחות לילה
- במעבד מזון עם סכין מתכת מעבדים בפולסים את החומוס המבושל, חומוס מושרה לא מבושל, אבוקדו, שום, פלפל חריף מלח ופלפל עד קבלת מסה פירורית ואחידה
- מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב למסה אחידה
- יוצרים מהמסה כדורים
- מטגנים בסיר עם שמן עמוק
הגשה
ניתן להגיש בתוך פיתה לצד סלט ירקות טרי ומתובל
בתיאבון