פיצה שהושקה ע"י פיצה האט לפני 25 שנים הפכה ללהיט ||| פיצה בעלת טבעת עבה מלאה גבינה שעושה את הפיצה למשהו אחר מהפיצה האיטלקית הדקה של נאפולי ||| מומלץ להשתמש בגבינת מוצרלה בסגנון איטלקי אבל גם גבינות אחרות יכולות לעשות את העבודה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 1/2 ק"ג קמח
- 1/2 כף שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף סוכר
- 1/41 כוסות מים
- 1/2 כף מלח
לציפוי הגבינה
- 400 גרם פתיתי גבינת מוצרלה
- 350 גרם שבבים ארוכים (אצבעות) גבינה צהובה
- 1/2 כוס רוטב פיצה מוכן
אופן הכנה
- הכנת הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים ללא המלח
- לשים את הבצק במשך כ־2 דקות במהירות נמוכה
- מוסיפים את המלח ולשים במשך 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (הערה: אם יש צורך, תוסיפו מעט מים או קמח)
- מכסים את הקערה במגבת או ניילון נצמד, ומניחים בצד להתפחה עד להכפלת הנפח
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
- מחלקים את גבינות המוצרלה לשתי חלקים שווים מכל סוג
- על משטח מקומח מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה גדול בעובי 1/2 ס"מ
- מעבירים את הבצק לתבנית האפייה המרופדת
- מסדרים מחצית משבבי המוצרלה במעגל על החלק החיצוני של הבצק ליצירת מן טבעת גבינה על הבצק
- מגלגלים פנימה את הבצק מסביב לגבינה
- צובטים את נקודת החיבור של הבצק
- טיפ: אם רוצים, ניתן להדק את הבצק באמצעות מזלג
- מורחים 1/4 כוס מרוטב הפיצה במרכז הפיצה
- מפזרים חצי מפתיתי המוצרלה מעל הרוטב
- חוזרים על הפעולה עם הבצק ומצרכים שנותרו כך שתקבלו 2 פיצות על 2 תבניות
- אופים במשך 12־15 דקות, עד שהבצק מזהיב
בתיאבון Buon Appetito