לאוהבי לחמנייה והמבורגר שאינם קרניבורים מוצעת מנה טבעונית שווה ||| גם לטבעונים וצמחונים מגיע לאכול סטייל "המבורגר" כמו רבים וטובים ||| פטריות ואגוזים מזינים ומשביעים בצורת קציצת המבורגר בתוך לחמנייה ויש לכם כל מה שצריך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 5 כפות שמן זית
- 250 גרם פטריות שמפיניון, טריות, סגורות ומוצקות
- 250 גרם פטריות פורטובלו טריות, סגורות ומוצקות
- 1 כף עלי תימין
- 5 עלי מרווה קצוצים דק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 כפות מיסו בהיר
- 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים דק
- 3 שיני שום כתוש דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/3 כוס קמח חומוס
להגשה
אופן הכנה
- קוצצים דק את שני סוגי הפטריות
- מחממים מחבת עם השמן, מרווה ותימין ומנמיכים הלהבה כשמתחיל לעלות עשן
- מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל ומטגנים 2-3 דקות על להבה גבוה
- הערה: לא לתת לפטריות להפריש נוזלים
- מוציאים לקערה את תכולת המחבת
- מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים מעט את השום ובצל עד הזהבה
- מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים לתערובת אחידה
- יוצרים מהתערובת קציצות וצולים קלות על הפלנצ'ה או תנור
- הערה: אם הקציצות לא מחזיקות את צורתן, יש להוסיף קמח חומוס שיאחד ויחזיק העיסה
- מרכיבים מנה בלחמנייה כמו שאוהבים עם ירקות שאוהבים
בתיאבון