איך הפך ענף הקייטרינג לאחד הענפים המשגשגים במדינת ישראל ואילו אפשרויות מוצעות היום ללקוח?
ענף הקייטרינג הוא אחד הענפים המשגשגים במדינת ישראל. הקלדה מהירה בגוגל של המילים "שירותי קייטרינג", תיתן לכם עשרות תוצאות אם לא יותר. מה הסיבה לפריחה של ענף הקייטרינג בישראל ואילו שירותים מוצעים כיום ללקוחות?
התאמה לכל אירוע ולכל זמן
אם בעבר שירותי הסעדה היו מיועדים רק עבור מקומות עבודה או מוסדות גדולים, הרי שכיום גם האדם הפרטי נעזר בהם, בהזדמנויות שונות במהלך החיים. זו ככל הנראה הסיבה העיקרית לכך שענף הקייטרינג התחיל לצמוח. שירותי קייטרינג היום משמשים באירועים משפחתיים, בכנסים, בפגישות עבודה וגם כאשר אנו מארחים בביתנו.
השימוש בקייטרינג לאירועים הוא מוכר ומובן, אך איך קרה שקייטרינג התחיל לשמש גם במרחב הביתי ובפגישות צוות במקום העבודה? ובכן, קצב החיים שלנו הוא מהיר ורוב הזמן אנו מנסים לתמרן בין כל החלקים: הבית, העבודה, לימודים וכו'. לכן, אם יש לנו אפשרות להקל על עצמנו, סביר להניח שנאמץ זאת בשתי ידיים פתוחות. לא כולם יודעים לבשל מגוון רחב של מנות וגם מי שכן יודע, לא תמיד מוצא לכך זמן. שירותי קייטרינג מאפשרים לנו לארח בשבתות, בחגים, באירועים מיוחדים וגם סתם בפגישות חברתיות, בלי לדאוג לפן הקולינרי.
ככל שעולה הביקוש לשירותי קייטרינג, כך עולה גם הביקוש לסוגים שונים של מנות וצורת הגשה. פעם בכל אירוע היו מלצרים שעברו בין השולחנות והגישו את המנות לאורחים. האפשרות הזו עדיין קיימת ומבוקשת, אך כיום יש גם אפשרויות שונות כמו הגשה עצמית, מזנון פתוח ומגשי אירוח מוכנים. גם התפריט עצמו אינו חד גוני, אלא מתאים לכל סוגי האנשים. אוהבי בשר, צמחוניים, טבעוניים, רגישים לגלוטן, מקפידים על תזונה בריאה, חובבי מזון גורמה וכן הלאה – כולם יכולים למצוא כיום שירותי קייטרינג שיתאימו לדרישות הספציפיות שלהם. ומה מצד החברה עצמה? מלבד הצורך לחדש ולגוון עבור הלקוחות, החברה צריכה לעמוד בתקנות משרד הבריאות ואם היא פונה לציבור שומר כשרות, היא צריכה לעמוד גם בנהלי הכשרות של הרבנות הראשית בישראל.
ענף הקייטרינג בישראל ממשיך להתקדם ולפרוח וכל אדם יכול למצוא כיום שירות קייטרינג מתאים לדרישותיו.
המאמר בחסות פזית ספיר מגשי אירוח