מתכון: לחם קערת מרק Bread-Bowl

פנינה קדם מציעה מתכון לחם שהוא קערת המרק המנחם שלכם|||  לחם שיהפוך לכם כל מרק חורפי, לחוויה קולינרית נוסח אירופה ||| במרכז אירופה בחורף, מגישים כל מיני מרקים בתוך לחם בעל קרום קשה השומר לחם על המרק חם ומהביל ||| הלחם נקרא Bread-Bowl או Brotschale וגם Cuenco de pan בשפות אחרות ||| הכנה לא מסובכת אבל ראו הוזהרתם מהתמכרות|||  כל הפרטים והמתכון בהמשך

מרק בלחם שהוא קערת המרק (צילום פנינה קדם)

מצרכים (6-8 מנות)

  • 1/2 ק"ג קמח רגיל
  • 1/2 ק"ג קמח שיפון
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כוסות מים פושרים
לחם שהוא קערת מרק (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

אופן הכנה

  1. לשים את כל המצרכים לבצק ביד. הערה: לא להיבהל, הבצק לא נראה יפה
  2. מתפיחים כ- 20 דקות
  3. מתחילים לאסוף את הבצק בתנועות קיפול
  4. מתפיחים שוב כ- 20 דקות
  5. לחתוך בסכין ל- 6-8 חלקים (תלוי גודל הלחם שרוצים)
  6. לכדרר כל חלק
  7. שמים את כדורי הבצק בתבנית אפייה ולתת להם לתפוח שוב כ- 30 דקות
  8. לחמם תנור ל- 200 מעלות
  9. אחרי ההתפחה לחרוץ בסכין X על כל כיכר בצק
  10. לאפות 20-30 דקות, כששמים בתחתית התנור צלחת או קערית עם מים, ליצירת אדים
  11. אחרי האפייה להוציא ולצנן על רשת
  12. לחתוך את כיפת הקרום הקשה של הלחם
  13. להוציא את התוך הרך

הגשה

להגיש עם מרק חם בתוך קרום הלחם. אפשר מרק גולש צמחוני, מרק בצל ועוד.

טיפ: בהגשת מרק בצל, פזרו מעל גבינה צהובה והכניסו לתנור לכמה דקות גריל

בתיאבון

כתיבת תגובה