פנינה קדם מציעה מתכון לחם שהוא קערת המרק המנחם שלכם||| לחם שיהפוך לכם כל מרק חורפי, לחוויה קולינרית נוסח אירופה ||| במרכז אירופה בחורף, מגישים כל מיני מרקים בתוך לחם בעל קרום קשה השומר לחם על המרק חם ומהביל ||| הלחם נקרא Bread-Bowl או Brotschale וגם Cuenco de pan בשפות אחרות ||| הכנה לא מסובכת אבל ראו הוזהרתם מהתמכרות||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 1/2 ק"ג קמח רגיל
- 1/2 ק"ג קמח שיפון
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 4 כפות שמן זית
- 3 כוסות מים פושרים
אופן הכנה
- לשים את כל המצרכים לבצק ביד. הערה: לא להיבהל, הבצק לא נראה יפה
- מתפיחים כ- 20 דקות
- מתחילים לאסוף את הבצק בתנועות קיפול
- מתפיחים שוב כ- 20 דקות
- לחתוך בסכין ל- 6-8 חלקים (תלוי גודל הלחם שרוצים)
- לכדרר כל חלק
- שמים את כדורי הבצק בתבנית אפייה ולתת להם לתפוח שוב כ- 30 דקות
- לחמם תנור ל- 200 מעלות
- אחרי ההתפחה לחרוץ בסכין X על כל כיכר בצק
- לאפות 20-30 דקות, כששמים בתחתית התנור צלחת או קערית עם מים, ליצירת אדים
- אחרי האפייה להוציא ולצנן על רשת
- לחתוך את כיפת הקרום הקשה של הלחם
- להוציא את התוך הרך
הגשה
להגיש עם מרק חם בתוך קרום הלחם. אפשר מרק גולש צמחוני, מרק בצל ועוד.
טיפ: בהגשת מרק בצל, פזרו מעל גבינה צהובה והכניסו לתנור לכמה דקות גריל
בתיאבון