מבשלים וטועמים תרבות קולינרית מקומית

כולם יודעים שאוכל מקרב בין אנשים ||| ביעד חדש, הדרך הטובה ביותר לחוות את התרבות המקומית היא לעבור סדנת בישול מקומית מיוחדת ||| רבים מהמטיילים מעידים כי הם בוחרים את יעד החופשה שלהם על פי האוכל והשתיה הנהדרים שהוא מציע ||| ארבע מקומות אירוח שמציעים שיעורי בישול נהדרים ||| כל הפרטים והקישור בהמשך…

סדנת בישול אוכל – הודו (צילום יח"צ חו"ל בוקינג.קום)

פושקר Pushkar, הודו India

אין ממש דבר כזה “מטבח הודי“. יש 30 מטבחים אזוריים, כל אחד עם טעמים ומרכיבים שונים משלו. ראג‘סטאן Rajasthan, אזור צחיח בצפון הודו, מתאפיין במטעמים נהדרים ושימוש רב בחלב וחמאה מזוקקת (גאי).. אחת המנות המפורסמות ביותר היא דאי באטי צ‘ורמה Dai Baati Churma – מנה שעשויה מכדורי בצק קטנים טבולים בתבשיל עדשים ריחני, המוגשים לצד פירורי לחם מתוקים בטעם הל.

שיבאני והצוות שלה ב-Pushkar Cooking Art and Home Stay מלמדים את האורחים להכין  מנות באטי Baati מושלמות, והם גם אהובים בקרב המטיילים של Booking.com שציינו לחיוב את הכנסת האורחים המקסימה שלהם.

מרידה Mérida, מקסיקו Mexico

הבירה התרבותית של חצי האי יוקטן Yucatán היא פינת חמד שבה תוכלו למצוא הריסות מציוויליזציית המאיה, אדריכלות צבעונית ומוזיקה חיה. מרידה היא כור היתוך של תרבויות שונות – תרבות המאיה, ולצדה השפעות אירופאיות. העיר מספקת חוויה קולינרית עם שילובים של מאכלים טעימים כמו קווסו רלנו Queso Relleno, בקר עטוף בגבינת גאודה הולנדית.

במרידה נמצא אחד ממרכזי הערים ההיסטוריים הגדולים ביותר באמריקה, והרחובות שבו מעוטרים באדריכלות מהתקופה הקולוניאלית. אכסניית Nomadas נמצאת באחד מהבתים הקולוניאליים האלה. האכסניה נמצאת באזור שאורחי Booking.com דירגו כאחד מהמקומות המועדפים עליהם במרידה, ומציעה מבחר שיעורי בישול ופעילויות אחרות.

ארקיפה Arequipe, פרו Peru

המאכלים המודרניים מהמטבח הפרואני הקלאסי, כמו קינואה, סביצ‘ה ופיסקו סאוור, מעניקים לו מוניטין של מטבח מודרני ומיוחד. עם זאת, המורשת הקולינרית של פרו היא בת אלפי שנים, ומשלבת השפעות תרבותיות מאימפריית האינקה, מקהילות יפניות שישבו פעם במדינה ומהתרבות האירופאית.

וזו לא רק ההיסטוריה העשירה שהופכת את פרו לגן-עדן קולינרי. בפרו מתקיימות יותר מ-80 מתוך 104 המערכות האקולוגיות הקיימות בכדור הארץ, וזה הופך אותה לאחת מהמדינות עם המגוון הביולוגי הרחב ביותר בעולם. אין הרבה מדינות שגדלים בהן כל כך הרבה גידולים וזנים שונים, כמו למשל כמה אלפי סוגים שונים של תפוחי אדמה!

מקום האירוח Casa de Avila נמצא בארקיפה, עיר עם מטבח ייחודי בעל השפעות ספרדיות. כדאי להצטרף לשיעור הבישול שנערך במקום וללמוד איך להכין מנות מקומיות כמו rocoto relleno, פלפל ממולא שמקורו בספרד, או causa, מנה פוטוגנית במיוחד של שכבות תפוחי אדמה.

סדנת בישול בתאילנד (צילום יח"צ חו"ל בוקינג.קום)

קו לנטה Ko Lanta, תאילנד Thailand

קו לנטה היא שכונה פחות תיירותית בקו פי פי Ko Phi Phi, והיא ידועה בכל העולם בתור מקום נפלא עם חופים, שנורקלינג ומים צלולים. אבל האם ידעתם שבזכות השפעות מלאיות והודיות שהגיעו מעבר לים, קו לנטה היא גם מקום נפלא לטעום בו קארי מסאמן Masaman – “בסגנון מוסלמי“?

שמו של המטבח התאילנדי הולך לפניו. אם אתם רוצים להוסיף לרפרטואר שלכם גם מנות תאילנדיות, ב-Sweet Life תוכלו להשתתף בקורס בישול בהדרכת מון, שקיבל המלצות רבות מהמטיילים של Booking.com.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *