תבואות מציע תבשיל עשיר של קטניות, בשר טחון, ירקות, שמן זית ותבלינים ||| מתכון עם תערובת של שלל קטניות עשירות באנרגיה וטעם ||| נזיד כמו שעושים עוד מימי הרומאים ולא יקנו אותנו בנזיד עדשים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
נזיד מנחם של חורף
נזיד או Stew או Ragoût הוא אחת התבשילים המנחמים ביותר בימי החורף הקרים, עם ובלי סגר או בידוד. תבואות מציעה לימי החורף הקרים תערובת קטניות אורגנית, הכוללת מגוון עשיר של קטניות ודגנים אורגניים. התערובת המשביעה והמזינה כוללת עדשים ירוקות, עדשים אדומות, אפונה ירוקה, גריסי פנינה, פולי אזוקי וחיטת כוסמין, והיא מתאימה להכנת מאכלי חורף טעימים ובהם מרק, נזיד, תוספת חמה, תבשילים וסלטים חמימים. התערובת משלבת דגנים וקטניות ומספקת לגוף חלבון מלא מהצומח, ויטמינים ומינרלים ובהם ויטמינים מקבוצה B, ברזל, אבץ, סידן, כרום ומגנזיום. הסיבים התזונתיים בתערובת תורמים לתחושת שובע. מחיר 16.90 שקלים (אריזה 500 גרם).
מצרכים
- 500 גרם תערובת קטניות אורגנית של תבואות
- 250 גרם בשר טחון
- 1 בצל, קוביות בינוניות
- 3 שיני שום, פרוסות
- 1 שורש כוסברה, קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
- 1-2 גבעולי סלרי, פרוסים
- 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
- 1 גזר, חתוך לקוביות בינוניות
- 2-4 פרחי ברוקולי
- 1 כף רוטב סויה
- 1/3 כפית כורכום
- 1/4 כפית כמון
- 1.5 כפיות פפריקה מתוקה (או פפריקה חריפה לאוהבי החריף)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 4 כפות שמן זית
- 1 – 2 כפיות מלח (להוסיף רק בסוף הבישול)
- מי ברז
אופן הכנה
- להשרות את תערובת הקטניות במים כחצי שעה
- לסנן, לשטוף ואז לסנן שוב
- לטגן בסיר את הבצל בשמן הזית, עד שקיפות
- להוסיף את השום ולטגן להזהבה קלה
- להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שהבשר משחים מעט. הערה: לא יותר מידי. רק לאחר שהבשר משחים להתחיל להפריד אותו לפירורים, תוך כדי המשך טיגון
- להוסיף את תערובת הקטניות והתבלינים – חוץ מהמלח והירקות, ולערבב
- להוסיף מים כדי כיסוי בתוספת של 2 כוסות מים
- להביא לרתיחה
- להנמיך את הלהבה, לכסות ולבשל כשעה עד לריכוך הקטניות
- כשהקטניות כמעט רכות, להוסיף את הירקות ולהמשיך לבשל כשהסיר מכוסה ובלהבה נמוכה
- לבשל עוד כ- 30 דקות, עד שהירקות רכים
- להוסיף מלח ולתקן תיבול
הערה: אם רוצים נזיד יותר דליל, יש להוסיף עוד 1/2- 1 כוסות מים
בתיאבון