תבשיל קל להכנה ומזין ובריא ||| חומוס ושעועית יחד עם לחם הם כל אבות המזון שצריך, בארוחה חמה אחת ||| שילוב מנצח שהוא גם טעים וניתן להעשיר אותו במה שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 כף חמאה לא מלוחה
- 1 ראש שום חצוי לרוחב
- 1 כוס חלב 3%
- 450 גרם חומוס עם הנוזלים (אפשר גם מקופסת שימורים)
- 450 גרם שעועית לבנה ללא הנוזלים (אפשר גם מקופסת שימורים)
- 1 גבעול טימין או 2 עלי מרווה או 1 עלה דפנה
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון או פלפל אנגלי או גאראם מאסאלה
- מלח
- פלפל שחור
- 4 פרוסות לחם שחור או טוסט לחם
להגשה
אופן הכנה
- בסיר בינוני ממיסים את החמאה על להבה בינונית-גבוהה
- מוסיפים את השום עם הצד החתוך כלפי מטה, ומבשלים 1-2 דקות עד הזהבה
- מוסיפים את החלב, גרגירי החומוס ונוזליהם, שעועית לבנה, טימין ואגוז מוסקט ומערבבים לאיחוד
- מתבלים בנדיבות במלח ופלפל
- כשהתערובת מתחילה לבעבע בשולי הסיר (אתם לא רוצים להגיע לרתיחה מלאה), הנמיכו את הלהבה לנמוכה ותנו לסיר להתבשל כ- 15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד הסמכה
- מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם
- הוציאו את חצאי השום מתכולת הסיר בעזרת מזלג והניחו בצד להתקררות
- כשהשום צונן מספיק, קלפו אותו והניחו או מירחו את שיני השום הקלופות ומבושלות על פרוסת הלחם או הטוסט
- מומלץ למעוך מעט מהשעועית והחומוס לקבלת מחית כמו פירה בחלק מהתוכן
הגשה
חלקו לצלחת מרק את המחית ומעל את התכולה הנוזלית של התבשיל.
בזקו מעל מעט שמן זית, פפריקה ושבבי פרמז'ן.
לצד כל צלחת הגישו פרוסת לחם או טוסט עם שום.
בתיאבון