מתכון: קציצות קטניות צמחוניות

מנה צמחונית קלה להכנה אבל מכילה את כל אבות המזון ||| קציצות שהתוכן בהן יכול להיות כל קטנייה או ירק גרגרי אהוב ||| אל תוותרו על העלים הירוקים ולנמנעים מכוסברה, אפשר פטרוזיליה ||| מנה שיש בה כל מה שצריך לארוחה מזינה וקלה להכנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קציצות מטוגנות (צילום Pixabay)

מצרכים (4 מנות)

  • 900 גרם שמורי שעועית, אפונה ו/או גרגרי חומוס
  • 1/2 כוס עלי כוסברה טריים וגבעולים רכים, קצוצים, ועוד לקישוט
  • 1/4 כוס שמיר טרי, קצוץ, ועוד לקישוט
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 3 כפות קמח תירס
  • 1 כף אריסה, ועוד להגשה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 לימון גרידת הקליפה וחתוך לפלחים להגשה
  • 1 חלבון ביצה
  • 6 כפות שמן זית, ועוד לפי הצורך

להגשה

  • לבנה או יוגורט טבעי
קציצות קטניות (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. מניחים את השעועית בקערה גדולה ומועכים בעזרת מזלג או עם האצבעות עד לקבלת עיסה גסה
  2. מוסיפים את הכוסברה, שמיר, בצל ירוק, קמח תירס, אריסה, כוסברה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים לאיחוד
  3. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים לשילוב. הערה: אפשר לשלב המרכיבים במעבד מזון בפולסים קצרים
  4. בקערה קטנה הקציפו את החלבון עד לקצף וקפלו אותו לתערובת השעועית
  5. מכסים את התערובת ומכניסים למקרר ל-15 דקות לפני העיצוב והטיגון.
  6. מחממים 3 כפות שמן במחבת טפלון בינונית או במחבת ברזל יצוק מתובלת על להבה בינונית-גבוהה
  7. מעצבים קציצות בעובי 1/2 ס"מ ובגודל תחתית כוס
  8. מטגנים כ-3 דקות עד שהתחתית מזהיבה והופכים בעזרת מרית רחבה ל-2 דקות נוספות עד שהקציצות משחימות
  9. הוציאו מהשמן ונקזו על צלחת מרופדת במגבות נייר
  10. הערה: בין סבב טיגון אחד לשני, הכניסו קערת התערובת למקרר כדי לשמור על תערובת צוננת

הגשה

מגישים עם כף לבנה או יוגורט, פלח לימון ורוטב אריסה. מומלץ עם סלט ירקות לצידה.

תיאבון  

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: