חקלאי גרנות, מגישה לימי החורף מרק אבוקדו וברוקולי, שיעשה את החורף שלכם לטעים יותר ובריא יותר ||| המרק, בטעם אגוזי מפתיע, עם אבוקדו גדול ובשל, מומלץ להגשה עם קרוטונים או גרעיני דלעת ||| מנת פתיחה או עיקרית ביום חורף קר, להנאת המשפחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות ראשונות)
- 1 אבוקדו גדול קלוף ומגולען של חקלאי גרנות
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1 כוס סלרי קצוץ
- 4 כוסות ברוקולי גבעולים קלופים וקצוצים
- 1 כפית תימין
- ½-1 כפית אבקת קארי
- ½ כפית מלח
- 4 כוסות מים
להגשה
אופן הכנה
- חממו שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני
- הכניסו את הבצל קצוץ וערבבו כ- 4 דקות, עד שיתרכך
- הוסיפו שום והמשיכו בטיגון עד לקבלת גוון חום בהיר
- הוסיפו את הסלרי ובשלו כ- 3 דקות, תוך כדי ערבוב
- לאחר מכן הכניסו לסיר את הברוקולי ובשלו עוד כ- 2 דקות
- תבלו את התערובת והוסיפו תימין, אבקת קארי ומלח, ערבבו היטב
- הוסיפו את המים לסיר והביאו לרתיחה
- בשלו כ- 20 דקות עד שהנוזל נצבע בגוון ירוק בהיר
- הסירו מהכיריים והניחו למרק להצטנן מעט
- העבירו את המרק למעבד מזון, הפעילו על מהירות גבוהה והפכו את המרק למחית
- הערה: אפשר להשתמש בבלנדר מוט לקבלת המחית בסיר
- הוסיפו את האבוקדו פנימה והפעילו שוב עד לאיחוד האבוקדו והמרק
הגשה
- הוסיפו את מיץ הלימון וערבבו היטב
- צקו לקערות הגשה
- פזרו מעל מעט גרעיני דלעת ו/או קרוטונים
בתיאבון