חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק אבוקדו וברוקולי

חקלאי גרנות, מגישה לימי החורף מרק אבוקדו וברוקולי, שיעשה את החורף שלכם לטעים יותר ובריא יותר ||| המרק, בטעם אגוזי מפתיע, עם אבוקדו גדול ובשל, מומלץ להגשה עם קרוטונים או גרעיני דלעת ||| מנת פתיחה או עיקרית ביום חורף קר, להנאת המשפחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק אבוקדו עשיר (צילום Freepik)

מצרכים (4 מנות ראשונות)

  • 1 אבוקדו גדול קלוף ומגולען של חקלאי גרנות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 1 כוס סלרי קצוץ
  • 4 כוסות ברוקולי גבעולים קלופים וקצוצים
  • 1 כפית תימין
  • ½-1 כפית אבקת קארי
  • ½ כפית מלח
  • 4 כוסות מים

להגשה

אופן הכנה

  1. חממו שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני
  2. הכניסו את הבצל קצוץ וערבבו כ- 4 דקות, עד שיתרכך
  3. הוסיפו שום והמשיכו בטיגון עד לקבלת גוון חום בהיר
  4. הוסיפו את הסלרי ובשלו כ- 3 דקות, תוך כדי ערבוב
  5. לאחר מכן הכניסו לסיר את הברוקולי ובשלו עוד כ- 2 דקות
  6. תבלו את התערובת והוסיפו תימין, אבקת קארי ומלח, ערבבו היטב
  7. הוסיפו את המים לסיר והביאו לרתיחה
  8. בשלו כ- 20 דקות עד שהנוזל נצבע בגוון ירוק בהיר
  9. הסירו מהכיריים והניחו למרק להצטנן מעט
  10. העבירו את המרק למעבד מזון, הפעילו על מהירות גבוהה והפכו את המרק למחית
  11. הערה: אפשר להשתמש בבלנדר מוט לקבלת המחית בסיר
  12. הוסיפו את האבוקדו פנימה והפעילו שוב עד לאיחוד האבוקדו והמרק

הגשה

  1. הוסיפו את מיץ הלימון וערבבו היטב
  2. צקו לקערות הגשה
  3. פזרו מעל מעט גרעיני דלעת ו/או קרוטונים

בתיאבון  

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *