עוגה שמחברת את הטוב משני העולמות – מתיקות השוקולד וחמיצות תפוח העץ בו זמנית ||| במתכון השתמשנו בשוקולד לבן, שנותן לעוגה תוכן נוסף ונגיעות של טעם וניל ||| שדרוג שונה לפאי תפוחי העץ הקלסי שמוכר כול כך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית פאי או קפיצית 22)
- 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 150 גרם סוכר
- 150 גרם קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות סוכר וניל
- 3 ביצים XL
- 2 כפות חלב 3%
- 4 תפוח-עץ
- קינמון
- 100 גרם שוקולד לבן קצוץ / שבור
אופן הכנה
- מקציפים חמאה וסוכר לקבלת קרם יציב ואוורירי
- מוסיפים לסירוגין את המצרכים היבשים, הביצים והחלב ומערבבים לקבלת מרקם אחיד
- מחממים תנור ל- 175 מעלות
- משמנים תבנית פאי או תבנית קפיצית 22
- שופכים את התערובת לתבנית המשומנת
- קולפים את התפוחים, מסירים את הליבות ומחלקים לפלחים דקים ככל האפשר
- נועצים את פלחי תפוחי העץ היטב בתוך הבצק עד שכל העוגה מכוסה
- מפזרים קינמון ושברי שוקולד לבן
- אופים את העוגה במשך 35 דקות או עד שקיסם יוצא לח אבל לא בצקי ממרכז העוגה
בתיאבון