חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

2 מתכונים לסופגניות: טבעונית ומופחתת קלוריות

מתכון מבית היוצר של אורן בקר ||| בקר הוא שף קונדיטור במסעדת 'מאפו' של השף ניר צוק ||| סופגנייה טבעוניות בהכנה מהירה ||| סופגנייה מופחתת קלוריות בהכנה מהירה ||| למתכון <<<

סופגניות אשל של שף קונדיטור עידו הרמן (צילום עידו הרמן)

סופגנייה טבעונית

מצרכים (ל-16 סופגניות)

  • 4 כוסות קמח (מומלץ קמח מחוזק בגלוטן מסוג שטיבל מס' 2)
  • 1/2 כוס שמן זית עדין כתית מעולה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית רום
  • 1 כפית ברנדי (לא חובה)
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 2 כפות בננה מעוכה (כחצי בננה)
  • כוס וחצי מים (1/2 1 )
  • ממרח אהוב: ריבה, ממרח חלווה, שקדימון או ממרח ביתי כמפורט בהמשך

אופן הכנה

    1. שמים במערבל עם וו לישה את השמרים, הסוכר והמים ומתחילים לערבב ידנית עד שהשמרים נמסים
    2. מנפים פנימה את הקמח
    3. לאחר מכן מוסיפים גם את שאר המרכיבים ומפעילים את המערבל במצב לישה למשך 10 דקות, עד לקבל בצק גמיש ואחיד
    4.  מכסים את הקערה בניילון נצמד ומחוררים אותו מעט
    5. מניחים להתפחה במשך שעה בסביבה חמימה, עד שהבצק מכפיל את נפחו
    6. משמנים קלות תבנית ומעבירים את הבצק למשטח עבודה
    7. לשים אותו קלות להוצאת האוויר שבו ומחלקים אותו ל-16 אליפסות
    8. מניחים במגש לתפיחה שנייה במשך כשעה, עד שהבצק שוב מכפיל את נפחו
    9. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, עד שהוא מגיע ל-165 מעלות
    10. מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג
    11. ממלאים במילוי אהוב ומגישים חם

טיפים למשקיענים שרוצים להכין גם את המילוי לבד

הוראות הכנה

  1. שמים בסיר 1 כוס חלב קוקוס ומביאים לרתיחה
  2. מוסיפים 1/3 כוס סוכר ו-1/4 תרמיל וניל (שנחצה לאורכו)
  3. מבשלים תוך כדי ערבוב קל
  4. בינתיים מערבבים בקערה נפרדת 3 כפות גדושות קורנפלור ו-2 כפות מים לבלילה חלקה ללא גושים
  5. יוצקים באיטיות את הנוזל מהסיר לבלילת הקורנפלור תוך כדי טריפה מתמדת
  6. מחזירים את כל תכולת הקערה לסיר ומבשלים תוך טריפה מתמדת במשך 2 דקות על להבה בינונית, עד שהנוזל מסמיך לקרם
  7. מסירים מהכיריים, מניחים ניילון נצמד על הקרם ומניחים לצינון מלא
  8. כשהקרם צונן אפשר לזלף אותו או למרוח על הסופגניות

סופגנייה מופחתת קלוריות

סופגניות (צילום יעל שביט)

מצרכים (ל- 10 סופגניות)

  • 2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח מנופה
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס (125 גרם) חלב שקדים
  • 25 גרם שמרים טריים (חצי קובייה)
  • 50 גרם תחליף סוכר נוזלי (דיאטיפ או דומה)
  • 100 גרם מחית תפוחי עץ
  • 25 גרם שמן קוקוס
  • 2 כפות ברנדי
  • כפית גרידת לימון

אופן הכנה

    1. עובדים עם מיקסר ו-וו לישה, ממסים שמרים טריים עם חלב שקדים ותחליף הסוכר הנוזלי
    2. מוסיפים קמח מנופה עם מלח, מחית תפוחי עץ, שמן קוקוס, ברנדי וגרידת לימון, ולשים עד לקבלת בצק הומוגני ונעים למגע
    3. מתפיחים את הבצק כ- 45 דקות בסביבה חמימה
    4. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מוציאים אוויר ומחלקים ל- 10 כדורים שווים בגודלם
    5. קורצים לעיגולים עם קרום עליון חלק
    6. מתפיחים בשנית
    7. אופים את הסופגניות ב- 165 מעלות כ- 15 דקות לערך
    8. לאחר האפייה מחממים מעט שמן קוקוס ומטגנים קלות לקבלת ברק וטעם מיוחד
    9. ממלאים בריבת תות ללא סוכר
    10. מקשטים בריבה ומגישים.

טיפים

      • ניתן למלא בממרחים נוספים דלים בקלוריות ולגוון את הטעמים
      • ניתן רק לאפות את הסופגניות ולהגיש מייד, הטיגון הקל מעניק מרקם ומראה עשיר
      • ניתן להחליף במתכון את מחית תפוחי העץ במחית בננות

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *