מתכון מבית היוצר של אורן בקר ||| בקר הוא שף קונדיטור במסעדת 'מאפו' של השף ניר צוק ||| סופגנייה טבעוניות בהכנה מהירה ||| סופגנייה מופחתת קלוריות בהכנה מהירה ||| למתכון <<<
סופגנייה טבעונית
מצרכים (ל-16 סופגניות)
- 4 כוסות קמח (מומלץ קמח מחוזק בגלוטן מסוג שטיבל מס' 2)
- 1/2 כוס שמן זית עדין כתית מעולה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית רום
- 1 כפית ברנדי (לא חובה)
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 25 גרם שמרים טריים
- 2 כפות בננה מעוכה (כחצי בננה)
- כוס וחצי מים (1/2 1 )
- ממרח אהוב: ריבה, ממרח חלווה, שקדימון או ממרח ביתי כמפורט בהמשך
אופן הכנה
-
- שמים במערבל עם וו לישה את השמרים, הסוכר והמים ומתחילים לערבב ידנית עד שהשמרים נמסים
- מנפים פנימה את הקמח
- לאחר מכן מוסיפים גם את שאר המרכיבים ומפעילים את המערבל במצב לישה למשך 10 דקות, עד לקבל בצק גמיש ואחיד
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומחוררים אותו מעט
- מניחים להתפחה במשך שעה בסביבה חמימה, עד שהבצק מכפיל את נפחו
- משמנים קלות תבנית ומעבירים את הבצק למשטח עבודה
- לשים אותו קלות להוצאת האוויר שבו ומחלקים אותו ל-16 אליפסות
- מניחים במגש לתפיחה שנייה במשך כשעה, עד שהבצק שוב מכפיל את נפחו
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, עד שהוא מגיע ל-165 מעלות
- מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג
- ממלאים במילוי אהוב ומגישים חם
טיפים למשקיענים שרוצים להכין גם את המילוי לבד
הוראות הכנה
- שמים בסיר 1 כוס חלב קוקוס ומביאים לרתיחה
- מוסיפים 1/3 כוס סוכר ו-1/4 תרמיל וניל (שנחצה לאורכו)
- מבשלים תוך כדי ערבוב קל
- בינתיים מערבבים בקערה נפרדת 3 כפות גדושות קורנפלור ו-2 כפות מים לבלילה חלקה ללא גושים
- יוצקים באיטיות את הנוזל מהסיר לבלילת הקורנפלור תוך כדי טריפה מתמדת
- מחזירים את כל תכולת הקערה לסיר ומבשלים תוך טריפה מתמדת במשך 2 דקות על להבה בינונית, עד שהנוזל מסמיך לקרם
- מסירים מהכיריים, מניחים ניילון נצמד על הקרם ומניחים לצינון מלא
- כשהקרם צונן אפשר לזלף אותו או למרוח על הסופגניות
סופגנייה מופחתת קלוריות
מצרכים (ל- 10 סופגניות)
- 2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח מנופה
- 1 כפית מלח
- חצי כוס (125 גרם) חלב שקדים
- 25 גרם שמרים טריים (חצי קובייה)
- 50 גרם תחליף סוכר נוזלי (דיאטיפ או דומה)
- 100 גרם מחית תפוחי עץ
- 25 גרם שמן קוקוס
- 2 כפות ברנדי
- כפית גרידת לימון
אופן הכנה
-
- עובדים עם מיקסר ו-וו לישה, ממסים שמרים טריים עם חלב שקדים ותחליף הסוכר הנוזלי
- מוסיפים קמח מנופה עם מלח, מחית תפוחי עץ, שמן קוקוס, ברנדי וגרידת לימון, ולשים עד לקבלת בצק הומוגני ונעים למגע
- מתפיחים את הבצק כ- 45 דקות בסביבה חמימה
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מוציאים אוויר ומחלקים ל- 10 כדורים שווים בגודלם
- קורצים לעיגולים עם קרום עליון חלק
- מתפיחים בשנית
- אופים את הסופגניות ב- 165 מעלות כ- 15 דקות לערך
- לאחר האפייה מחממים מעט שמן קוקוס ומטגנים קלות לקבלת ברק וטעם מיוחד
- ממלאים בריבת תות ללא סוכר
- מקשטים בריבה ומגישים.
טיפים
-
-
- ניתן למלא בממרחים נוספים דלים בקלוריות ולגוון את הטעמים
- ניתן רק לאפות את הסופגניות ולהגיש מייד, הטיגון הקל מעניק מרקם ומראה עשיר
- ניתן להחליף במתכון את מחית תפוחי העץ במחית בננות
-