תריסר מרקים של חורף ישראלי

12 מתכוני מרק מנחמים לחורף ||| מרקים כתומים ואדומים שהם גם מחממים וגם בעלי מראה יפה להגשה ||| מרקים לצמחונים וטבעונים (ברובם הגדול) ||| המתכון של המרק המנחם של נחמה ריבלין ||| מרק פשוט ומחמם לימי החורף הקרים ובכלל ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

מרק כתום של גזר ובטטה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מתכון: מרק מקסיקני אדום

מצרכים

  • 2 פלפל אדום
  • 1 פלפל כתום
  • 400 גרם עגבניות קלופות
  • 1 בצל אדום גדול
  • 2 שיני שום
  • 1/2 פלפל חריף
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/4 כפית קינמון
  • 160 גרם שעועית אדומה
  • 70 גרם גרגרי תירס
  • שמן זית
  • פלפל
  • מלח

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות
  2. מנקים הפלפלים מליבת הזרעים ומחלקים לאורך ל-4
  3. פורשים את רבעי הפלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
  4. בוזקים מעט שמן זית ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם שאוהבים
  5. מכניסים ל-35 לתנור
  6. בסיר מטגנים את הבצל והשום עד הזהבה
  7. כשהפלפלים מוכנים מכניסים אותם לסיר ומוסיפים כוס מים
  8. מוסיפים את כל המצרכים ותבלינים ומערבבים
  9. מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה
  10. מסירים מהכיריים ומרסקים עם בלנדר מוט

הגשה

צלחת מרק ולצידה נצ'וס או צ'יפס

מתכון: מרק כתום טבעוני מנחם

מצרכים (סיר גדול)

  • 2 בצל גדול קצוץ
  • 3כפיות שמן קוקוס
  • 6 שיני שום
  • חתיכת שורש ג'ינג'ר מקולף
  • 5 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 3 גזר קלוף חתוך גס
  • 400 גרם דלעת מקולפת חתוכה גס
  • 2 תפוח אדמה קלוף חתוך גדול
  • 3 גבעולי סלרי, עם העלים, חתוכים גס
  • 300 גרם ערמונים קלופים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל לבן טחון
  • 1/4 כפית כורכום
  • קורט מוסקט טחון
  • 1 כפית קארי
  • 2 כפות אבקת מרק ירקות (אפשר ורצוי לוותר)
  • להגשה: קרם קוקוס (או שמנת בישול 9%)

אופן הכנה

  1. מאדים בסיר גדול את הבצל בשמן קוקוס עד הזהבה
  2. מוסיפים השום ושורש הג'ינג'ר ומערבבים
  3. מוסיפים הבטטות, גזר, דלעת, תפוחי אדמה, סלרי (גבעולים ועלים) והערמונים
  4. ממלאים את הסיר במים רותחים עד קצת מעל הירקות
  5. מביאים לרתיחה
  6. מתבלים במלח, פלפל לבן, כורכום, מוסקט וקארי (אם חייבים אז גם אבקת המרק)
  7. מערבבים ומבשלים יחד 45 דקות עד שכל הירקות רכים
  8. טוחנים בבלנדר מוט
  9. מגישים עם מעט קרם קוקוס (או שמנת)
מרק ירקות עשיר (צילום ISTOKE)

מתכון: מרק ירקות עם נודלס

מצרכים (סיר גדול)

  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 קישוא שטופים וחתוכים לקוביות
  • 3 גזר קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לטבעות קטנות
  • 1 בצל חתוך ל-4
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • קורט מוסקט
  • 1 כף שמן זית
  • 250 גרם פסטה כמו נודלס או מקרוני
  • הערה: אפשר להוסיף 1.5 כף מרק ירקות (רצוי לוותר)

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מכניסים את תפוחי האדמה, קישואים, גזר, סלרי, ובצל
  2. ממלאים במים
  3. מביאים לרתיחה
  4. מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום ומוסקט
  5. מוסיפים שמן הזית (ואבקת מרק אם בחרתם להוסיף אותו)
  6. להביא לרתיחה
  7. לבשל 30 דקות עד שהירקות רכים
  8. להוסיף את האטריות שבחרתם ולבשל יחד עוד 15 דקות
  9. הערה: אם האטריות "שתו" את הנוזלים, יש להוסיף עוד מים רותחים ולתקן תיבול בהתאם

מתכון: מרק הירקות של נחמה ריבלין ז"ל

מדף הפייסבוק של בית הנשיא: בכל חורף כשנהיה ממש קר, נחמה היתה מכינה מרק חם עם הרבה ירקות ושורשים ותבלינים עונתיים שליקטה מהגינה, ומחלקת למאבטחי בית הנשיא המסורים. גם החורף הוציאו במטבח את המתכון והתקינו מרק לפני הסערה. אז הינה המתכון שכל אחד יכול להכין.

מצרכים

  • 1 שורש סלרי חתוך לרבעים
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 4 גזר מקולף חתוכים ל- 3-4 חלקים
  • 2 קישואים מקולפים
  • 1 בצל גדול מקולף
  • 3-5 שיני שום
  • צרור עלי כרישה
  • 1-2 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
  • עלי פטרוזיליה או כוסברה
  • שמיר
  • עלי סלרי
  • תימין
  • מלח
  • פלפל
  • שדרוג: פסטה כמו אטריות או מקרוני

אופן הכנה

  1. אפשר גם בטטה או לקראת הסוף להוסיף פטרוזיליה, שמיר, עלי סלרי, טימין
  2. לבשל כשעה וחצי על אש קטנה (רתיחה עדינה)
  3. לבשל אטריות דקות בסיר לחוד אם רוצים להוסיף
  4. לתבל רק במלח ופלפל וכמובן לא להוסיף אבקת מרק
מרק בטטה וגזר (צילום דני בר)

מתכון: מרק גזר וחלב קוקוס

מצרכים (10 מנות)

  • 1.2 ק"ג גזר קלוף חתוך גס
  • 6 בצל אדום בינוני חצוי וחתוך לפרוסות
  • 4 שיני שום כתוש
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • מעט צ'ילי יבש
  • 50 סמ"ק שמן שומשום
  • 1 כף גרגירי כמון
  • 1/2 כפית גרגירי שומר
  • 1 תרמיל הל
  • 1 ליטר חלב קוקוס
  • 700 סמ"ק מים
  • 1 כף סוכר
  • מלח

אופן הכנה

  1. קולים על מחבת גרגירי שומר וכמון
  2. טוחנים את הגרגרים הקלויים
  3. בסיר מרק מאדים שום ובצל בשמן שומשום עד לריכוך
  4. מוסיפים את המים, תבלינים, גזר, סוכר, מים וחלב קוקוס
  5. מביאים לרתיחה
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך הגזר, בערך 45 דקות
  7. מוציאים את תרמיל ההל
  8. טוחנים את המרק במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר
  9. מעבירים את המרק דרך מסננת דקה
  10. מתקנים תיבול עם מלח

הגשה

מרתיחים המרק המרוסק ומסונן ומגישים חם

מרק כתום או אדום מנחם וחם (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מתכון: מרק גזר וג'ינג'ר

מצרכים

  • 2 בצל גדול
  • 1 ק"ג גזר חתוך לחתיכות גדולות
  • פטרוזיליה או כוסברה
  • 1 שורש ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כף אבקת מרק
  • מלח
  • פלפל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה

  1. לטגן בסיר את הבצל עד הזהבה
  2. להוסיף הגזר, פטרוזיליה, ג'ינג'ר
  3. להוסיף מים עד לכיסוי
  4. להרתיח
  5. להוסיף אבקת מרק ולתבל במלח ופלפל
  6. לבשל עד שמתרכך הגזר
  7. לטחון במוט בלנדר

הגשה

למזוג לצלחת ומעל מעט פטרוזיליה וקצת שמנת מתוקה

מתכון: מרק עגבניות, שמנת ועראק 

 
- פרסומת -

 

מצרכים

  • 2 ק"ג עגבניות בשלות
  • 2 כרישה
  • 60 גרם שמן זית
  • 2 בצל קצוץ דק
  • 2 גזר פרוס
  • 1 פקעת סלרי חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
  • 1 כף קמח
  • 5-6 כוסות מרק צח
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1/3 כוס עראק
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (או תחליף סויה או קוקוס)

להגשה

  • עירית קצוצה

אופן הכנה

  1. חולטים את העגבניות חצי דקה במים רותחים
  2. מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות קטנות
  3. פורסים את החלק הלבן של הכרישה ושוטפים היטב במים זורמים לסילוק שרידי בוץ
  4. מטגנים בסיר גדול את הבצל והכרישה כ- 5 דקות
  5. מוסיפים עגבניות, גזר, סלרי, בזיליקום וקמח ומטגנים 2 דקות, תוך בחישה
  6. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה
  7. מבשלים על להבה נמוכה כ- 40 דקות
  8. מרסקים את תכולת המרק במוט בלנדר (או מעבד מזון) לקבלת מחית חלקה
  9. מחזירים לסיר ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל
  10. מוסיפים את העראק והשמנת ומביאים לסף רתיחה
  11. טועמים ומתקנים תיבול
  12. מעטרים עם עירית קצוצה

מתכון: מרק סלרי וגזר

מצרכים

  • 3 ראשי סלרי קלופים וחתוכים גס
  • 10 גזר בינוני קלופים וחתוכים גס
  • 1.5 ליטר מים
  • 2 בצל בינוני חתוך גס
  • פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל גרוס טרי
  • כוסברה טרייה קצוצה (מומלץ ביותר)
  • שמן זית

להגשה

  • 1 גביע שמנת חמוצה

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר מעט שמן זית
  2. מוסיפים את שורש הסלרי, גזר ומערבבים היטב
  3. מנמיכים ללהבה קטנה ומכסים את הסיר
  4. נותנים לירקות להתרכך באדים. הערה: בודקים מפעם לפעם, כדי שלא ישרפו. אפשר להוסיף מעט מעט נוזלים.
  5. כשהירקות רכים, מוסיפים את המים, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, מלח ופלפל
  6. מביאים לרתיחה
  7. מנמיכים הלהבה, ומבשלים עוד כ-10 דקות
  8. טוחנים עם מוט בלנדר לקבלת מחית חלקה

הגשה

מוזגים לצלחות, מפזרים מעט כוסברה טרייה קצוצה לפי הטעם, ומעט שמנת רגילה

מרק עגבניות (צילום Pixabay)

מתכון: מרק גזר כתום

מצרכים

אופן הכנה

  1. מטגנים את הבצל
  2. אחרי שתי דקות מוסיפים את הגזר ומטגנים ביחד להשחמת הבצל היטב
  3. מוסיפים מים ותבלינים ומבשלים עד שהגזר מתרכך
  4. טוחנים למרק קרמי
  5. מוסיפים את התירס ומגישים

מתכון: מרק דלעת וג'ינג'ר

מצרכים

  • 1 דלעת (או דלורית) בגודל בינוני, קלופה וללא גרעינים, חתוכה לקוביות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים קלופים
  • 1 גבעול סלרי
  • ג'ינג'ר טרי מגורד (בערך 5 ס"מ)
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית קארי אדום (עדיף "משחה" תאילנדי ולא אבקה הודית)
  • 1-2 כפות מיץ לימון
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 2 כוסות מרק עוף צח + מים לכיסוי
  • מלח
  • פלפל
  • בצל ירוק קצוץ
  • כוסברה קצוצה
  • גרעיני דלעת
  • שמן זית

אופן הכנה

  1. בסיר מרק משחימים את הבצל הקצוץ בשמן זית
  2. מוסיפים את הדלעת, גזר וסלרי ומטגנים 2-3 דקות
  3. מוסיפים מחצית מהג'ינג'ר המגורד, שום, קארי, מלח ופלפל
  4. מוסיפים מרק צח ומים לכיסוי, ואת מיץ הלימון (הערה: אפשר לוותר על מרק ולהכין רק עם מים)
  5. מבשלים כשעה עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתעצמים
  6. מוסיפים את שארית הג'ינג'ר המגורד
  7. מוציאים את הסלרי מהמרק
  8. טוחנים במוט בלנדר
  9. מוסיפים את חלב הקוקוס. הערה: לא להרתיח אחרי הוספת חלב הקוקוס

הגשה

מגישים עם בצל ירוק קצוץ/כוסברה/ גרעיני דלעת קלויים.

מרק בטטה חורפי ומנחם (צילום דני בר)

מתכון: מרק בטטה כתום

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 כרישה גדולה (החלק הלבן בלבד) שטופות היטב ופרוסות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 גזר גדול פרוס לעיגולים
  • 3 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות
  • 6 כוסות מים
  • 3 כפות אבקת מרק
  • 1 כוס יין לבן
  • 4 עלי דפנה
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מטגנים בשמן זית את הבצל, כרישה והשום עד השחמה
  2. מוסיפים את הגזר ומאדים מעט
  3. מוסיפים את שאר המצרכים ומביאים לרתיחה
  4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15-20 דקות עד שהבטטות מתרככות
  5. מוציאים את עלי הדפנה
  6. טוחנים במוט בלנדר (או מעבד מזון או בלנד
מרק אדום לחורף חם (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מתכון: מרק כתום של ירקות ועדשים

מצרכים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ פלפל חריף קצוץ (לאוהבי החריף)
  • 3 שיני שום כתוש
  • 3 גזר קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
  • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
  • 150 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 200 גרם עדשים כתומים שטופים
  • 6 כוסות מים
  • 2-3 כפות אבקת מרק
  • 1/4 גרידת קליפת לימון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קארי

להגשה

אופן הכנה

  1. מטגנים בסיר גדול, בשמן זית את הבצל תוך ערבוב עד שקיפות
  2. מוסיפים פלפל חריף, שום ופרוסות גזר ומטגנים עוד כ- 5 דקות
  3. מוסיפים בטטה, דלעת ועדשים ואת הנוזלים וקליפת הלימון
  4. מתבלים בעדינות
  5. מבשלים בסיר מכוסה כ- 30 דקות ומכפים את הקצף שהעדשים יוצרים, מידי פעם
  6. כשהירקות מתרככים מתקנים תיבול
  7. מרסקים עם מוט בלנדר

הגשה

  • מגישים עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מעל

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: