חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

רג'ינה Regina בתחנה

ביקור במתחם התחנה ביום חורפי נעים ||| ארוחת צהרים ברג'ינה בתחנה ||| בשר, דגים וסלטים ברמה אחרת ||| כל הפרטים וחוויות בהמשך…

קרפצ'יו סלק, רג'ינה התחנה תל אביב (צילום דני בר)

התחנה

על גבול תל אביב בואך יפו נמצא מתחם מושקע עם היסטוריה – תחנת הרכבת של יפו בקו לירושלים שהוקם ע"י העות'מאנים ופעל משנת 1892 ועד קום המדינה. שנים המתחם היה נטוש ושימש מחסנים כאלה ואחרים עד שעיריית תל אביב הפכה את המקום לאתר בילוי וביקור עם מסעדות גלריות ועוד. פתיחת התחנה לפני כעשור היה בשורה אבל מהר מאד התברר שאכזבה. הניתוק מסביבת בילוי אחרת (יפו ואפילו נוה צדק) ובעיות חניה לא הייטיבו עם המקום שלאט לאט דעך. בימים אלה עורכים שיפוצים בסביבת התחנה וגם מוסיפים אזור חניה בתקווה שיביאו עוד מבקרים המחפשים מקום יפה לבלות. התחנה ללא ספק יפה ומזמינה עם הדר של היסטוריה אבל….מעט מבקרים עד כה.

ביקור ברג'ינה

הוזמנו באחד מימי החורף הנעימים ובהירים, לבקר ולטעום ממטעמי המטבח של מסעדת רג'ינה, בתחנה. מתחם החניה היה עמוס אבל היה מקום חניה פנוי (בתשלום) וחיש מהר הגענו לרג'ינה כשבשעת צהריים זו היינו בין הבודדים שהראו במתחם. כשנכנסנו למסעדה, התברר שהיו כמה שולחנות תפוסים עם סועדים, וזו היתה הפתעה נעימה – עצוב להיות לבד במסעדה. רוב היושבים נראו מהמגזר הדתי או החרדי כי אחת העוצמות של המקום הוא היותה אחת המסעדות הבודדות במדינת תל אביב, שמקפידה על כשרות מחמירה.

ראשונות

מרק שורשים רג'ינה התחנה תל אביב (צילום דני בר)

עוד לפני שהספקנו לעיין בתפריט הגיש לנו המלצר החביב, מעדן כבד (פטה כבד עוף, מוגש לצד טוסטונים וריבת הבית – 48 שקלים). הבעיה שאני לא אוכל בשר ורעייתי לא בענייני כבד קצוץ והמנה חזרה אחר כבוד למטבח. הקרפצ'יו סלק (פרוסות דקות של סלק, אגוזי מלך, בליווי סלט ירוק – 38 שקלים) היתה מנה שווה וכיפית. התחלה טובה עבורי. ביקשנו לטעום ממרק היום וזה היה מרק כתום. מצופה ממרק הבית חם ומהביל.

תחליף לכבד היתה מקלובה טבעונית (עם חציל, תפוח אדמה, גזר, בצל וצנוברים – 56 שקלים). מנה שהפתיעה בטעמים והשילוב ושהכל טבעוני אבל למה כל כך הרבה שמן (ראו בתמונה).

עיקריות

אסאדו מבושל בשמן רג'ינה התחנה תל אביב (צילום דני בר)

הקרניבורית פנתה לאסאדו (נתחי בקר בבישול ארוך בציר בקר, סויה וסילאן. מוגש עם אורז לבן – 98 שקלים). לא ברור עדיין מדוע המנה נקראת אסאדו כי הרי לכל ישראלי אסאדו זה על האש אבל הבעיה היתה אחרת (המלצר הסביר שזה תבשיל ולא על האש) – מדוע להגיש מנת בשר עם שפע ציר עסיסי בתוך בריכת שמן. לדברי הטועמת, הבשר טעים אבל השמן הפריעה מאד למנה שגם כך עשויה בשר שמן.

לאחר שהמנה העיקרית שלי בוששה להגיע, התברר שנשכחה ההזמנה שלי. הסכמתי להמתין עם הבחירה שלי בים – דניס בתנור (דניס טרי אפוי בתנור עם עשבי תיבול בליווי ירקות קלויים בתנור – 120 שקלים). כשהגיע הדג בהחלט לא אכזב ואף יותר מכך היה מפתיעה. צורת הגשה שעוד לא ראיתי – שווה ומהנה. דניס גדול שמוצב זקוף בצלחת זה אתגר למי שלא דייג אבל אני התגברתי על האנטומיה בלי כל בעיות. דג 10 ולא צריך להוסיף יותר.

סיכום

החוויה היתה בחלקה מעוררת כבו והערכה אבל היו גם הערות שראוי לתקן:

  1. לא מגישים מנה בלי לברר האם זה אכיל על המזמינים
  2. לחסוך בתקציב השמן במנות. לא מומלץ בישראל 2020 להגיש מנה שוחה בשמן
  3. ניקיון ושירותים. לא שולחים אורחי מסעדה לשירותים ציבוריים גם אם הם מעבר לדלת. ראוי לדאוג לניקיון ואסתטיקה בחצר המסעדה ובמבואה.

רג'ינה Regina מסעדה וגינת ארועים, התחנה, תל אביב. כשרה. פרטים והזמנות באתר… ובטל': 03-7367474

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *