4 קוקטיילים יצירתיים ||| תה ג'ינג'ר אלכוהולי ||| תותי פרוטי ||| שוקו מחוזק ||| "בידון מסעולייה" הוא קוקטייל חסר אחריות של השף ניר צוק ||| לשאר הפרטים בכתבה <<<
תה ג'ינג'ר אלכוהולי
הג'ינג'ר, שורש הזנגוויל, הארומטי והחריף, הוא מקור ייחודי לשילוב מצוין עם וויסקי. לוויסקי יש דגש חזק ומרוכז ובמתיקות עם דבש יוצר שילוב מיוחד מעניין ומקורי.
מרכיבים
- 30 מ"ל וויסקי
- חצי כף דבש
- תמצית תה בטעם מנטה
- נענע
- חצי כפית דבש
- 1/4 כוס ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס דק
אופן ההכנה
- מניחים את כל הרכיבים בכוס גדולה
- מוזגים מעל מים רותחים
- מגישים
תותי פרוטי
מרכיבים
- 45 גר' תותים טריים
- 25 מ"ל וינסנתאו בטעם ג'בוטיקבה
- 25 מ"ל ואן גוך בטעם אננס
- 30 מ"ל קרם דה קסיס
- 30 מ"ל גנאש לבן ( שוקולד לבן ושמנת )
אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים במיקסר ומגישים.
בידון מסעולייה (חסר אחריות)
השף ניר צוק ממאקלובר מציע את פרי יצירתו חסרת האחריות
מרכיבים
- גביע יוגורט בטעם טבעי (200 מ"ל)
- 2 טיפות מי זהר (תמצית מפרחי עצי הדר. תמצית ארומטית המשמשת לתיבול קינוחים ומאפים – נפוצים במטבח הערבי)
- 40 מ"ל עארק
- 2 כפות מי סוכר
- גרגרי רימון לקישוט
אופן ההכנה
- מבשלים על אש בינונית כמות שווה של סוכר ומים עד שמתקבל סירופ אחיד
- מעבירים לבקבוק, מצננים ושומרים במקרר
- משקשקים היטב כל הרכיבים בשייקר
- יוצקים על קרח
- מגישים עם גרגירי רימון
שוקו מחוזק
מרכיבים
- 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
- 1 ליטר חלב
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
- 1 כף תמצית וניל
- 60 מ"ל ליקר קפה בוהם
- 30 מ"ל ואן גוך דאבל אספרסו
- קצפת
אופן ההכנה
- מרתיחים את אבקת הקקאו והחלב תוך כדי ערבוב, עד שנוצר שוקו
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס עד המסה
- מביאים לרתיחה ומסירים מהאש
- מוסיפים תמצית וניל, ליקר קפה בוהם ואת הואן גוך דאבל אספרסו
לחיים