שיא עונת המשמש כבר מאחורינו אבל הטעם נשאר ||| שימוש למשמשים רכים וקשים והכי חשוב הטעם ||| מתכון קל ומהיר והעיקר…טעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 10-12 משמשים בשלים ומוצקים, חצויים וללא הגוגואים (חרצנים)
- שמן זית לזילוף
- 1/2 כפית דבש
- מלח ים
לסלט
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מקולף ומגורד
- מלח ים
- 1 כף שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור 225 מעלות
- מסדרים את חצאי המשמשים בתבנית שתכיל את חצאי המשמשים בשכבה אחת כאשר הצד החתוך כלפי התבנית והצד הכיפתי כלפי מעלה
- מזלפים הדבש ומעט מלח
- מזלפים שמן זית מעל
- צולים 5-10 דקות (תלוי בגודל ומידת הבשלות של המשמש)
- מוציאים מהתבנית את המשמשים הרכים (לפני שיתפוררו) ולקרר
- מעבירים המשמשים לקערה ומוסיפים הפלפל החריף
- מוסיפים מלח, שמן זית וג'ינג'ר לנוזלי הצלייה שנותרו בתבנית
- מועכים את כל תוכן הקערה לעיסה
- טיפ: לאכול עם חלה טרייה
בתיאבון