חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תבשיל משמשים צלויים

שיא עונת המשמש כבר מאחורינו אבל הטעם נשאר ||| שימוש למשמשים רכים וקשים והכי חשוב הטעם ||| מתכון קל ומהיר והעיקר…טעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

משמשים צילום דני בר)

מצרכים

  • 10-12 משמשים בשלים ומוצקים, חצויים וללא הגוגואים (חרצנים)
  • שמן זית לזילוף
  • 1/2 כפית דבש
  • מלח ים

לסלט

  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מקולף ומגורד
  • מלח ים
  • 1 כף שמן זית

אופן הכנה

  1. מחממים תנור 225 מעלות
  2. מסדרים את חצאי המשמשים בתבנית שתכיל את חצאי המשמשים בשכבה אחת כאשר הצד החתוך כלפי התבנית והצד הכיפתי כלפי מעלה
  3. מזלפים הדבש ומעט מלח
  4. מזלפים שמן זית מעל
  5. צולים 5-10 דקות (תלוי בגודל ומידת הבשלות של המשמש)
  6. מוציאים מהתבנית את המשמשים הרכים (לפני שיתפוררו) ולקרר
  7. מעבירים המשמשים לקערה ומוסיפים הפלפל החריף
  8. מוסיפים מלח, שמן זית וג'ינג'ר לנוזלי הצלייה שנותרו בתבנית
  9. מועכים את כל תוכן הקערה לעיסה
  10. טיפ: לאכול עם חלה טרייה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *