טחינה אחוה מציעה מתכון קל הכנה ומזין של תבשיל כדורי בשר במילוי טחינה עם מנגולד ושעועית אדומה ||| מומלץ להגיש לצד אורז, פירה או קוסקוס להשלמת הארוחה ||| מתכון עם טחינה עשירה בסידן וללא מלח ||| לפרטי המתכון <<<
מצרכים לכדורי הבשר
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 כוס טחינה אחוה משומשום מלא
- צרור פטרוזיליה קטן
- 3-4 עלי נענע
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות פרורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית בהרט
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית שמן זית
מצרכים לתבשיל
- 1 כוס שימורי שעועית אדומה מסוננת מנוזלים
- צרור עלי מנגולד שטוף היטב
- צרור עלי תרד שטופים היטב
- 1 בצל סגול קטן
- 1/2 כוסות עגבניות מרוסקות
- 2 כוסות ציר בשר או מים רגילים
- מיץ מחצי לימון סחוט
- 1 כף פפריקה אדומה מעושנת
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור אנגלי גרגרים
- 1 כף שמן זית לטיגון
אופן הכנה
להכנת כדורי הבשר
-
- קוצצים גס את הפטרוזיליה, הנענע והשום
- במטחנת בשר טוחנים פעמיים את הבקר
- מוסיפים את העלים והשום
- מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים את פרורי הלחם והתיבול מלבד הטחינה
- יוצרים קציצות בינוניות במשקל של כ- 60 גרם ליחידה
- יוצרים גומה במרכז ומניחים בתוכה חצי כפית טחינה גולמית ומהדקים היטב
- מסדרים את הקציצות בתבנית ומעבירים לקירור של 30 דקות
להכנת התבשיל
- בסיר קטן מרתיחים את עלי המנגולד והתרד
- מסננים היטב וקוצצים
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים גם את השעועית המסוננת, המנגולד והתרד הקצוצים והעגבניות המרוסקות ומערבבים כ- 5 דקות
- מוסיפים את הנוזלים, ציר בקר או מים ומיץ לימון
- מביאים לרתיחה ומתבלים
- לאחר רתיחה, מכניסים את הקציצות פנימה ומנמיכים את האש לבישול של כ- 30 דקות