לשבועות, חג הפסטה הלא רשמי, ברילה מציעה מתכון ||| ריזוטו מפסטה קטנה כתחליף לאורז הקלאסי ||| מתכון של רחלי קרוט ||| לפרטים מלאים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (8 מנות)
- 1 בצל לבן קלוף
- 2 כפות חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 2 זוקיני ירוקים או קישואים
- 3/4 כוס אפונה עדינה מופשרת
- 1.5 כוסות ברילה פסטה סטלינה (צורת כוכבים)
- 3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות רותח
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק
- מלח ופלפל שחור
להגשה
- גבינת פרמזן מגורדת דק
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
- בסיר רחב ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך
- חותכים את הקישואים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומוסיפים
- מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות
- מוסיפים פסטה כוכבים, אפונה עדינה וציר ירקות רותח/ מים רותחים ומערבבים
- מבשלים על אש קטנה עד שהפתיתים רכים
- מוסיפים 1/2 כוס גבינת פרמזן ומערבבים היטב עד שהיא נמסה
- מעבירים לקערת הגשה
- מגרדים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם.
בתיאבון