קרם בְּרוּלֶה הוא קינוח צרפתי ידוע ||| מתכון מפנק תודות לקפה ביגה ||| קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז ||| דרך הכנה קלה ובטוחה (ללא מבער ואש פתוחה) ||| לפרטים ומתכון בהמשך <<<
יום הקרמל או יום הקרם ברולה
הידעתם שיש יום בשנה המוקדש לקרמל? לאותו סוכר מושחם? מהו יום הקרמל? יום הקרמל Caramel Day מצויין ב-5 לאפריל.
הידעתם שגם לקרם ברולה מוקדש יום? יום הקרם ברולה Creme Brulee Day הוא ה-27 ביולי.
החלטנו הפעם, בין לבין להעשירכם במתכון קרם ברולה העשיר בקרמל.
מצרכים 5 מנות
- 6 חלמונים
- 90 גרם סוכר לבן
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 20 גרם ג'ינג'ר
- גרידה מתפוז 1
- בננה צהובה (לא רכה מדי)
אופן הכנה
- לשפוך לסיר בינוני את השמנת המתוקה עם מחצית מהסוכר (45 גרם) הג'ינגר וגרידת התפוז ולחמם עד לפני רתיחה
- במקביל בקערה עמידה בחום להניח את החלמונים ואת המחצית השנייה של הסוכר (45 גרם) ולערבב היטב את החלמונים והסוכר
- כשהשמנת חמה יש לסנן את גרידת התפוז והג'ינגר ולאחד עם החלמונים (קודם מעט מהנוזל כדי להשוות טמפרטורה ואז את כל היתר)
- יש להחזיר את הבלילה לסיר בישול קצר והסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד. של כ- 10 דקות על חום בינוני
- ולאחר מכן, לצקת את הנוזל ל- 5 קערות אפייה לקרם ברולה מחרס, בערך 3/4 גובה
- להניח בזהירות את הקערות בתוך תבנית אפייה עמוקה
- למלא את התבנית במים פושרים עד אמצע הגובה של הקערות
- לכסות את התבנית עם נייר אלומניום ולאפות בתנור בחום של 160 מעלות כ- 25 דקות עד אשר הנוזל צמיגי ורוטט כשמזיזים בעדינות את התבנית
- מוציאים ונותנים למנות להתקרר
הצעה להגשה
- לקחת בננה לא רכה מדי ולפרוס אותה באלכסון בעובי של חצי ס"מ
- לפזר מעל הבננות מעט סוכר חום
- לחמם מחבת ולהניח את הבננות עם הצד של הסוכר על המחבת עד שהסוכר נמס ומתקרמל
- את הבננות המקורמלות להניח על הקרם.
בתיאבון