השף אליחנן מלכיור מציע לפניכם מתכון לקציצות דג כשרות לפסח ||| קציצות שכל סוג דג יכול להתאים להכנתם||| קציצות לפסח ולכל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3 תפוחי אדמה אפויים
- 1.5 ק"ג דג טחון (זהבון, אלתית, קרפיון וכל דג פשוט יעשה את העבודה)
- גרדה של 5-6 לימונים (את הלימונים עצמם נשמור להגשה)
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- 40 גרם ג׳ינג׳ר
- 1 פלפל חריף קצוץ (או כף סחוג או כל רוטב חריף אחר)
- 20 גרם מלח
- 1 ביצה
- 220 גרם קמח מצה
- 140 סמ"ק שמן לטיגון (כל סוג תלוי אם בפסח או ביום רגיל – שמן זית טוב לכל)
להגשה
- פרוסות לימון (זוכרים אלו שגרדנו מקליפתם)
- חזרת (מעשה ידיכם או קנויה)
אופן הכנה
- לאפות את תפוחי האדמה בתנור או בשקית במיקרוגל
- להעביר את תפוחי האדמה במגררת גסה
- הוסיפו את כל שאר החומרים, פרט לשמן ולקמח מצה, לקערה וערבבו עד לקבלת עיסה אחידה
- כסו הקערה עם ניילון נצמד ושימו במקרר לשהות של 30 דקות לפחות
- הכינו קציצות פחוסות של 60 גרם ליחידה
- טבלו כל קציצה בקערה עם קמח מצה לציפוי אחיד
- חממו מחבת עם שמן ומטגנו את הקציצות כשלוש דקות מכל צד עד הזהבה בכל צד
- טיפ: טגנו קציצה אחת כדי לבדוק תיזמון מוכנות ואז תעברו לטיגון כל המסה
הצעת הגשה
לשם פרוסות לימון (מהלימונים שגרדנו) וחזרת, ילוו את המנה בחום. להגיש חם או קר.
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון