מתכון אביבי לקציצות דגים ||| באדיבות השף אסף מישקובסקי למלון קראון פלזה סיטי סנטר תל אביב ||| מישקובסקי הוא גם שף המסעדה הקומה ה-11 ||| לפרטים ואופן ההכנה <<<
מצרכים
- ½ ק"ג בורי טחון
- צרור כוסברה
- צרור פטרוזיליה
- 10 יחידות עגבניות שרי אדומות
- 1 עגבניה
- 1 מלפפון
- 1/2בצל סגול
- ¾ כוס בורגול
- 1 בצל לבן
- 1 צ'ילי אדום
- 2 שיני שום טרי
- 4 כפות שמן זית
- פלפל שחור טחון
- מעט סוכר
- 2-3 כפות מיץ לימון וגרידת לימון
- מלח דק
אופן ההכנה
קציצות הדג
- טוחנים במטחנת בשר את הבורי, כוסברה, בצל לבן, שן שום ומעט צ'ילי אדום
- מתבלים במלח, פלפל, מעט שמן זית, גרידת לימון וקורט סוכר
- יוצרים קציצות בצורה עגולה ואחידה
- צורבים על מחבת לוהטת עם מעט שמן זית משני הצדדים עד לקבלת צבע חום בהיר
- משלימים בישול בתנור בחום 180 מעלות למשך כ- 5-7 דקות.
סלט
- משרים בורגול כשעתיים במים חמים
- קוצצים מלפפון, עגבנייה, בצל סגול, פטרוזיליה (אפשר גם מעט כוסברה)
- מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון וקורט סוכר
- מוסיפים הבורגול לאחר סינון ומערבבים לקבלת סלט אחיד וצבעוני
רוטב
טוחנים בבלנדר עגבניות שרי מעט שמן זית, מלח ופלפל עד למרקם אחיד.
הגשה
- מניחים את קציצות הדג על גבי הסלט או לצדו
- יוצקים מעט מרוטב השרי על קציצות הדג
בתאבון