לכבוד ט"ו בשבט מתכון לקיש חגיגי ומרהיב ||| שמרית, מגישה מתכון לקיש פרחים ססגוני וטעים, מבוסס ירקות, שיקשט כל שולחן חג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)
לבסיס
- 1 ורבע כוסות קמח (175 גרם)
- חצי חבילה נטורינה קוקוס קרה שמרית (100 גר')
- 1/3 כפית מלח
- 1 חלמון ביצה
- 1 כף מים קרים
למלית
- 2 זוקיני
- 8-10 גזרים צבעוניים
- 1 גביע גבינת ריקוטה 5% (250 גרם)
- 80 גרם גבינת קשקאבל מגוררת
- 40 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
- 2 ביצים
- חצי כף טימין טרי
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- הכנת הבסיס: בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, נטורינה ומלח עד לקבלת פירורי בצק
- מוסיפים חלמון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, במידה והבצק מעט יבש מוסיפים מים קרים ומעבדים עד שמתאחד
- מעבירים לקירור לשעה
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כ-3 מ"מ
- מרפדים תבנית פאי 24 ס"מ
- מנקבים במזלג ומקפיאים לחצי שעה
- מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט ומניחים מעל, משקולות אפייה או קטניות יבשות
- אופים את הקלתית 15-18 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
- מסירים את המשקולות ואופים כ-10 דקות נוספות להזהבה קלה ומצננים
- הכנת המלית: שוטפים את הירקות, קולפים את הגזרים ופורסים לאורכם לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או קולפן
- פורסים גם את הזוקיני לאורכו בקליפתו
- מעבירים את רצועות הגזר לקערה בינונית
- ממלאים במים רותחים רק עד כיסוי ומחממים 5-10 דקות במיקרוגל או עד שרצועות הגזר מתרככות והופכות גמישות מאוד וניתנות לגלגול
- מסננים ומצננים
- מערבבים בקערה את יתרת חומרי המלית לתערובת אחידה
- ממלאים את הקלתית
- מגלגלים בכל פעם רצועת גזר או זוקיני בצורה הדוקה לקבלת ספירלה
- מגלגלים סביב רצועה נוספת מאותו הירק ונועצים את הפרח שהתקבל במלית
- חוזרים על הפעולה עם שאר רצועות הירקות עד שהקלתית כולה מלאה בפרחים בגוונים שונים
- מפזרים על פרחי הירקות מעט מלח ופלפל
- אופים כ- 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180, עד שהבצק משחים והמלית אפויה וזהובה
בתיאבון