חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קיש בטטה וגבינה

מתכון לקיש בטטה וגבינה לחג השבועות באדיבות מבושלת ||| השף שלום בוסקילה של חברת הקיטרינג וההסעדה מבושלת, מציע לחג ||| למתכון העשיר בהמשך <<<

קיש בטטה (צילום יח"צ מבושלת)

מצרכים

בצק קיש/פאי (ניתן גם לקנות מוכן)

אביזרים – תבנית פאי בקוטר 28

  • 1/3 2 כוס קמח
  • 200 גרם חמאה קרה, קוביות
  • 1 חלמון
  • 3 כפות מים
  • 1/2 כפית מלח

מלית לקיש

  • 2 בטטות גדולות, חתוכות לקוביות, צלויות בתנור עד לרכות
  • 150 גרם גבינת פטינה מגוררת
  • 500 גרם גבינת סקי
  • 150 גרם גבינת צהובה מגורדת
  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • 3 ביצים L
  • 4 כפות קמח
  • מלח / פלפל לבן
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כוס בזיליקום פרוס דק

אופן הכנה

    1. בקערת מיקסר, להקציף בוו גיטרה את החמאה לקרמיות
    2. להוסיף חלמון ומים עד שנספג
    3. להוסיף קמח מנופה ולערבל עד שנטמע
    4. לצנן 30 דק' במקרר
    5. לשמן ולקמח תבנית פאי
    6. לרדד בצק מעל ולחתוך בהתאם
    7. לחורר תחתית בעזרת מזלג למניעת תפיחה
    8. לשים בפריזר ל- 30 דק' (שאריות ניתן לשמור לקישוט עליון)
    9. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
    10. לאפות 10 דק'
    11. להוציא ולצנן
    12. לחמם תנור ל- 170 מעלות
    13. לערבב את כל חומרי המלית היטב
    14. לצקת הבלילה על בצק הקיש (ניתן לרדד ולסדר פסי בצק פריך שתי וערב מעל)
    15. לאפות כ- 40 דקות עד להתייצבות

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *