מתכון לקיש בטטה וגבינה לחג השבועות באדיבות מבושלת ||| השף שלום בוסקילה של חברת הקיטרינג וההסעדה מבושלת, מציע לחג ||| למתכון העשיר בהמשך <<<
מצרכים
בצק קיש/פאי (ניתן גם לקנות מוכן)
אביזרים – תבנית פאי בקוטר 28
- 1/3 2 כוס קמח
- 200 גרם חמאה קרה, קוביות
- 1 חלמון
- 3 כפות מים
- 1/2 כפית מלח
מלית לקיש
- 2 בטטות גדולות, חתוכות לקוביות, צלויות בתנור עד לרכות
- 150 גרם גבינת פטינה מגוררת
- 500 גרם גבינת סקי
- 150 גרם גבינת צהובה מגורדת
- 4 כפות שמנת מתוקה
- 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים
- 3 ביצים L
- 4 כפות קמח
- מלח / פלפל לבן
- 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כוס בזיליקום פרוס דק
אופן הכנה
-
- בקערת מיקסר, להקציף בוו גיטרה את החמאה לקרמיות
- להוסיף חלמון ומים עד שנספג
- להוסיף קמח מנופה ולערבל עד שנטמע
- לצנן 30 דק' במקרר
- לשמן ולקמח תבנית פאי
- לרדד בצק מעל ולחתוך בהתאם
- לחורר תחתית בעזרת מזלג למניעת תפיחה
- לשים בפריזר ל- 30 דק' (שאריות ניתן לשמור לקישוט עליון)
- להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
- לאפות 10 דק'
- להוציא ולצנן
- לחמם תנור ל- 170 מעלות
- לערבב את כל חומרי המלית היטב
- לצקת הבלילה על בצק הקיש (ניתן לרדד ולסדר פסי בצק פריך שתי וערב מעל)
- לאפות כ- 40 דקות עד להתייצבות
בתיאבון