מתכון: קדירת ירקות בקארי

קפה גרג מציע מתכון בריא ||| כשקר בחוץ, אין כמו ארוחה חמה ומפנקת ||| קדרת ירקות בקארי, שיחמם את שולחן ארוחת החורף ||| הפרטים והמתכון בהמשך <<<

קדרת ירקות בקארי (צילום אלעד גוטמן)

מצרכים (4 מנות)

לרוטב

  • 2 כפות מחית קארי אדום
  • חצי קופסת שימורים (200 מ"ל) קרם קוקוס
  • שמן סויה לפי מראית עין (תלוי בגודל הסיר)
  • פחית עגבניות מרוסקות
  • קורט מלח
  • קורט סוכר

לתבשיל

  • שמן סויה לפי מראית עין
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות
  • 2 בטטות חתוכות לקוביות ואפויות
  • חבילת פטריות
  • חופן אפונת גינה
  • שעועית עדינה (שקית)

אופן הכנה

הרוטב

  1. בסיר רחב על אש קטנה, בוזקים שכבה דקה של שמן ומוספים את כפות הקארי וקרם הקוקוס
  2. בוחשים היטב עם כף עץ עד לקבלת מרקם אחיד
  3. מוסיפים את פחית העגבניות המרוסקות
  4. מתבלים במלח ומעט סוכר

התבשיל

  1. בסיר נוסף יש לחמם שמן ולטגן את הבצל והפטריות
  2. מוסיפים את עגבניות השרי ואת רוטב הקארי ומערבבים
  3. מוסיפים את שאר הירקות ובוחשים
  4. להביא לרתיחה

המלצת הגשה

לצד אורז לבן  ומעט בוטנים מעל

בתאבון!

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות