מתכון פסטה עשיר בטעמים וגוונים ||| בסיס המנה מקמח מלא ושלל אפשרויות לגיוון ||| יש גם גרסה לאהבי פירות הים כמו בתמונה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מרכיבים
- 500 גרם פסטה פנה מקמח מלא
- 150 גרם פטה כבשים
- שמן זית
- 3 בטטות בינוניות
- 1 זוקיני
- 1 ברוקולי
- 2 בצל סגול
- 6 שיני שום
- חופן עגבניות מיובשות
- חופן בזיליקום
- קורט טימין טרי
- חופן אגוזי מלך
- קורט פלפל שחור גרוס דק
- קורט מלח
אופן הכנה
- חותכים הבטטות לקוביות 1-2 ס"מ
- מורחים בשמן זית, מלח, פלפל וטימין טרי, עפ"י הטעם
- אופים הבטטות עד שמוכנות לאכילה
- מחלקים הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים במים מומלחים כ-10 דקות
- מבשלים הפסטה אל-דנטה
- מטגנים במחבת את הבצל קצוץ עד הזהבה
- מוסיפים לבצל פרוסות מ-2 שיני שום
- מוסיפים זוקיני פרוס לעיגולים קטנים
- מוסיפים הפסטה למחבת, עם הבזיליקום, מלח ופלפל
- מערבבים ומורידים מהאש
- מוסיפים העגבניות היבשות
הגשה
בצלחות עמוקות, עם מעט גבינת פטה מעל ומעט אגוזי מלך
בתיאבון