מתכון: פיצה עשירה עם טויסט

מתכון פיצה כמיטב המסורת של ארץ המגף ||| פיצה עשירה בגבינות מוצרלה איטלקית וגרויה שויצרית ||| שילוב של אדום מעגבניות, ירוק מאורגנו ולבן של מוצרלה כמו דגל איטליה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פיצה איטלקית דקה (צילום דני בר)

מרכיבים

לבצק

  • 250 גרם קמח לפיצה
  • 200 גרם קמח כוסמין
  • 1 חבילת אבקת אפיה
  • 35 גרם שמן זית + 25 גרם שמן זית
  • 100 מ"ל מים פושרים
  • 3 גרם שמרים יבשים
  • 5 גרם מלח

למילוי

  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 קופסת עגבניות שרי
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 2 פלפלים צבעוניים
  • 200 גרם רצועות מוצרלה
  • 50 גרם קוביות גבינת גרויה שויצרית
  • מלח ופלפל

פיצה אדומה וטעימה (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. מערבבים את חומרי הבצק למיקסר עם וו גיטרה עד קבלת בצק אחיד
  2. מעבירים לקערת זכוכית, מכסים בניילון נצמד או עדיף במגבת ומניחים לתפוח
  3. צולים הפלפלים בתנור 220 מעלות, למשך 20 דקות תוך כדי שהופכים מצד לצד לקבלת השחמה אחידה
  4. מוציאים הפלפלים מהתנור, מצננים וסוגרים בשקית ניילון
  5. מחממים שמן זית (25 גרם) בסיר קטן, ומוסיפים השום הכתוש עד טיגון קל
  6. מוסיפים לסיר עם השום, העגבניות ומבשלים יחד כ-10 דקות
  7. מוציאים הפלפלים ומנקים מהקליפה והגרעינים.
  8. מוסיפים הפלפלים הנקיים לסיר עם השום והעגבניות
  9. התבלים עם מלח, פלפל, סוכר, פלפל חריף ואורגנו ומוסיפים עלה בזיליקום
  10. מתקנים תיבול
  11. מורידים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט
  12. מרדדים הבצק הצונןלעובי חצי ס"מ ומכניסים לתבנית מתאימה
  13. מחוררים הבצק ושמים שכבת רצועות מוצרלה
  14. שופתים הרוטב על הבצק כך שתהיה שכבה הוגנת של רוטב
  15. מפזרים מעל קוביות גבינת גרויה
  16. מכניסים לתנור ב-220 מעלות, אחרי 10 דקות להוריד ל-200 מעלות
  17. לאפות 20 דקות, עד השחמת הבצק
  18. מוציאים ומצננים עד לטמפרטורת ההגשה

בתיאבון

הוספת תגובה