אלפרו מציע לראש השנה עוגת תפוחים מתובלת עם טופי וקרמל מלוח ||| עוגת פרווה לטבעונים ולאלה שרוצים להפתיע את האורחים ||| עוגת תפוחים פרווה לסיום ארוחת החג הבשרית ||| פרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (לעוגה בקוטר 20 ס"מ)
לבצק
- 2 תפוחים בינוניים וקלופים
- 3 כפות סירופ מייפל טבעי
- 3 כפות זרעי פשתן טחון
- 1/3 כוס מים פושרים
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
- 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
- 80 מ"ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר של אלפרו
- 1 כף חומץ 5%
- 1 כפית סודה לשתייה
- 180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא
- 1.5 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
- 1/4 כפית הל טחון (לשדרוג העוגה)
- חופן אגוזים, קצוצים גס (לשדרוג העוגה)
להגשה
- מעט אבקת סוכר
- חופן שקדים פרוסים קלויים
- סילאן
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות
- מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות
- מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ
- מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד
- מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות
- מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב
- מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב
- מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך
- מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בבצק
- מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים. הערה: אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף
הכנת הרוטב
- מניחים בסיר קטן את כל רכיבי המתכון, למעט המלח
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש הכי נמוכה כ- 15 דקות, עד שמתקבל רוטב קרמל סמיך
- מוסיפים את המלח לפי הטעם ומערבבים
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת
- מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים עם רוטב טופי קרמל מלוח בצד
טיפים נוספים
-
- ניתן להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל או קמח מלא
- הבצק יוצא סמיך וזה בסדר, באפייה התפוחים מגירים נוזלים
- תשתמשו בתבלינים בהתאם לטעם האישי
- אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. מומלץ להשתמש בזנים עסיסיים ולא קמחיים, כמו גרני סמית, יונתן, פינק ליידי
- ניתן להחליף את האגוזים בשקדים או אגוזי פקאן, או להשמיט אותם מהמתכון
בתאבון