חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת תפוחים מתובלת עם טופי קרמל מלוח

אלפרו מציע לראש השנה עוגת תפוחים מתובלת עם טופי וקרמל מלוח ||| עוגת פרווה לטבעונים ולאלה שרוצים להפתיע את האורחים ||| עוגת תפוחים פרווה לסיום ארוחת החג הבשרית ||| פרטים והמתכון בהמשך <<<

עוגת תפוחים מתובלת בטופו עם קרמל (צילום אולגה טוקשר)

מצרכים (לעוגה בקוטר 20 ס"מ)

לבצק

  • 2 תפוחים בינוניים וקלופים
  • 3 כפות סירופ מייפל טבעי
  • 3 כפות זרעי פשתן טחון
  • 1/3 כוס מים פושרים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר של אלפרו
  • 1 כף חומץ 5%
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית הל טחון (לשדרוג העוגה)
  • חופן אגוזים, קצוצים גס (לשדרוג העוגה)
עוגת תפוחים מתובלת בטופו עם קרמל (צילום אולגה טוקשר)

להגשה

  • מעט אבקת סוכר
  • חופן שקדים פרוסים קלויים
  • סילאן

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות
  2. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות
  3. מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ
  4. מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד
  5. מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות
  6. מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב
  7. מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב
  8. מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך
  9. מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בבצק
  10. מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים. הערה: אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף

הכנת הרוטב

  1. מניחים בסיר קטן את כל רכיבי המתכון, למעט המלח
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש הכי נמוכה כ- 15 דקות, עד שמתקבל רוטב קרמל סמיך
  3. מוסיפים את המלח לפי הטעם ומערבבים
  4. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת
  5. מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים עם רוטב טופי קרמל מלוח בצד

טיפים נוספים

    • ניתן להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל או קמח מלא
    • הבצק יוצא סמיך וזה בסדר, באפייה התפוחים מגירים נוזלים
    • תשתמשו בתבלינים בהתאם לטעם האישי
    • אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. מומלץ להשתמש בזנים עסיסיים ולא קמחיים, כמו גרני סמית, יונתן, פינק ליידי
    • ניתן להחליף את האגוזים בשקדים או אגוזי פקאן, או להשמיט אותם מהמתכון

בתאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *