חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת שמן זית ורוזמרין

עוגה לכבוד סיום חג השמן הוא חנוכה ||| עוגה כל ך ישראלית עם שמן זית ורוזמרין ||| מתכון לא מפוצץ סוכר וקלוריות ||| גם הצעת הגשה עם גלידה ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת שמן זית ומוסקט (צילום אושר אידלמן)

מצרכים

  • 5כוסות קמח
  • 5 כוסות אבקת סוכר
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 5 כוסות חלב
  • 5 כוסות שמן זית עדין
  • 3 ביצים XL
  • גרידה מתפוז אחד
  • 2 כפות מחטי רוזמרין

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה סוכר, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתיה
  2. בקערה נפרדת מערבבים חלב, ביצים ושמן זית
  3. מוסיפים בהדרגה את הנוזלים לתוך הקערה עם החומרים היבשים, תוך ערבוב עד קבלת בלילה אחידה וחלקה
  4. מניחים לבלילה לנוח כ-30 דקות במקרר
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות
  6. מערבבים את הבלילה עם גרידת התפוז, ומעבירים לתבניות מאפינס אישיות מסיליקון או לתבנית של אינגליש קייק עם נייר אפייה
  7. מפזרים מעל העוגה מעט מחטי רוזמרין
  8. אופים את העוגה ב-180 מעלות במשך 25-30 דקות
  9. מניחים לה לנוח כ-5 דקות בתנור, ומצננים 15-20 דקות
  10. מטגנים את הרוזמרין שנשאר כ-30 שניות בשמן עמוק, מסננים מהשמן ומניחים על נייר סופג
  11. מפזרים מעל הרוזמרין המטוגן אבקת סוכר ומנערים בעדינות

הצעת הגשה

מומלץ להגיש העוגה לצד גלידת וניל, עליה מזליפים מעט שמן זית מעל, בוזקים מעט מלח ים ומניחים מעל את הרוזמרין המתוק

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *