איזולה-ביו, המותג האיטלקי האיכותי של משקאות תחליפי חלב צמחיים, מגישה מתכון לעוגת חג קלה להכנה ||| עוגת פרווה טעימה, הכוללת קוקוס ופירות יער ||| קינוח בארוחה חגיגית, לצד שתייה קרה או חמה ||| כל הפרטים והמתכון <<<
מצרכים (לעוגה בתבנית אינגליש קייק)
- 1 כוס קמח
- 1 כוס סוכר חום בהיר
- 3 ביצים לא מופרדות
- 1 שקית אבקת אפייה
- 20 גרם פתיתי קוקוס יבש
- 100 מ"ל משקה אורז-קוקוס איזולה ביו
- 100 מ"ל משקה שקדים איזולה ביו
- 1/4 כוס שמן קנולה או שמן זית
- 125 גרם פירות יער (או קפוא לאחר הפשרה) + 75 גרם פירות יער לקישוט
- גרידת מקליפת לימון אחד
אופן הכנה
- מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת רכה בצבע צהוב בהיר
- מערבבים את הקמח ואת אבקת האפייה
- מוסיפים כמחצית מהתערובת קמח וא. אפיה, בהדרגה, לתערובת הביצים
- מוסיפים את גרידת הלימון ואת הקוקוס ומערבבים
- בקערה, מערבבים את משקה האורז-קוקוס ומשקה השקדים של איזולה עם השמן לתערובת אחידה
- מערבבים עם תערובת הביצים בעזרת מקצף חשמלי ומוסיפים את יתרת תערובת הקמח בהדרגה
- בוחשים היטב עד לערבוב של כל החומרים
- בוזקים קמח על 125 גרם מפירות היער
- מנערים מעט את הפירות להסרת עודפי קמח ומוסיפים לתערובת תוך ערבוב עדין
- יוצקים את התערובת לתבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה
- מפזרים את יתרת פירות היער (75 גרם) על פני העוגה
- בעזרת אצבע, דוחפים כל פרי בעדינות מעט לתוך העוגה
- מאבקים את פני העוגה בסוכר
- אופים במשך כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 15 דקות נוספות
- בודקים בעזרת קיסם שהעוגה אפויה ומוציאים את העוגה מהתנור
- מניחים לעוגה להתקרר על משטח
בתיאבון וחג שמח