מתכון: עוגת משמשים קלה להכנה

מתכון קל להכנה עם פרי קיץ ||| משמשים טריים בתוך ומעל לעוגה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי משמשים (צילום דני בר)

מצרכים (תבנית 26-28 עגולה, 2 תבניות אינגליש קייק מוארכות או תבנית מלבנית 20X35)

  • 1 ק"ג משמשים בשלים חצויים וללא הגוגואים (גלעינים)
  • 4 ביצים
  • 150 גרם שמן זית עדין (או 200 גרם חמאה)
  • 1/4 כוס חלב
  • 2 כוסות + 2 כפות קמח תופח
  • 5 כוס סוכר
  • 2 כפות סוכר לפיזור מעל העוגה

פאי משמש (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מרפדים התבנית בנייר אפיה
  3. מקציפים בקערת מיקסר הסוכר עם שמן הזית עד קבלת תערובת תפוחה וקרמית
  4. מוסיפים הביצים והחלב ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד
  5. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד קבלת בצק אחיד
  6. מסדרים מחצית מכמות המשמשים בתחתית עם הצד החתוך כלפי מעלה
  7. יוצקים מעל את תערובת העוגה ומשטחים באופן אחיד בעזרת מרית
  8. מפזרים מעל את המשמשים שנותרו ומטביעים לתוך הבצק
  9. מפזרים סוכר למעלה
  10. אופים 45-50 דקות

תגובה אחת

הוספת תגובה