מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס ||| מומחית האפייה של טחנת הקמח 'הטחנות הגדולות של א"י' ||| מגישים מתכון מתוק וחגיגי עם דבש ||| מתכון ל-3 תבניות אינגליש קייק ||| למתכון המלא <<<
חומרים
- 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 1 כוס (200 גרם) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 1 כוס (360 גרם) דבש
- 3/4 כוס (140 מ"ל) שמן
- 1 כוס (240 מ"ל) בירה שחורה
- 4 ביצים
- 2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית ציפורן
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 50 גרם אגוזים קצוצים לציפוי (לא חובה)
אופן הכנה
-
- מקציפים היטב במיקסר ביצים וסוכר
- מוסיפים דבש, שמן ובירה שחורה
- מוסיפים את התפוחים
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים. מוסיפים בהדרגה לחומרים הרטובים
- מניחים בצד במשך 15 דקות למנוחה
- לאחר 15 דקות, מערבבים שוב ומחלקים בין 3 תבניות אינגליש קייק משומנות
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 30-25 דקות, עד שמתקבל קרום
- מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל (אם רוצים)
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30-20 דקות או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.
למידע ולמתכונים נוספים באתר <<< ובפייסבוק <<<
בתיאבון