אין כמו עוגת גבינה לשבועות ||| מאסטר שף מציע מתכון לעוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער ||| מתכון של אסטלה- מלכת העוגות, בעלת בית הספר לאפייה ושופטת בייק אוף ||| למתכון ופרטים בהמשך <<<
מצרכים
בצק ברטון
- 250 גר' קמח
- 180 גר' חמאה או 120 גר' שמן זית
- 180 גר' סוכר
- 4 חלמונים
- כפית אבקת אפיה
- 1/4 כפית סודה לשתיה
מוס מ-2 שמנת
- 3 שמנת חמוצה (500 גר')
- 120 גר' אבקת סוכר
- 10 גר' ג'לטין (2 וחצי כפיות)
- 60 מ"ל מים ( 4 כפות)
- 2 שמנת מתוקה (500 גר')
- 1 שקית פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל
לקישוט
- פירות יער, תותים
אופן הכנה
הכנת הבצק
- מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים עד שנהיה בצק
- מחממים תנור ל-160 מעלות
- מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ
- מניחים במרכז תבנית בקוטר 24 ס"מ
- מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות
- מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות
הכנת המוס
- טורפים היטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר
- יוצקים מים קרים על הג'לטין
- לאחר הספגה ממיסים במיקרו כ-20-25 שניות
- מוסיפים לתערובת של השמנת החמוצה תוך כדי ערבוב על מנת להשוות טמפרטורות
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה
- מקפלים אל המלית
- יוצקים את המוס על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער
- שומרים את העוגה במקפיא למשך 24 שעות
- לאחר ההקפאה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים במקרר עד להגשה.
בתיאבון