עוגת גבינה קרירה ואוורירית ||| עוגה נהדרת לימי הקיץ החמים – גם גבינה צוננת וגם פירות יער ||| קצת מורכב אבל שווה כל מאמץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מרכיבים (תבנית עגולה 23 ס"מ – עדיף קפיצית)
לתחתית
- 150 גרם פתי-בר טחונים דק במעבד מזון
- 2 כפות סוכר
- 45 גרם שמן זית עדין (או 65 גרם חמאה)
למלית הגבינה
- 900 גרם גבינת שמנת 25%-30% שומן
- 225 גרם סוכר
- 2 כפות אבקת קורנפלור
- 4 ביצים L + 1 חלמון
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 5 כפיות תמצית וניל
- גרידת לימון מקליפה של לימון אחד
לרוטב פירות היער
- 4 כוסות פירות יער קפואים
- 100 גרם סוכר
- 2 כפיות מיץ לימון
- גרידת לימון מקליפה של 1/4 לימון
- 2 כפות מים
- 1 כף קורנפלור
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מערבבים בקערה את פרורי הפתי-בר, הסוכר והשמן זית
- עוטפים בנייר כסף את הדופן הקפיצית של התבנית, מהצד הפנימי
- שופתים תערובת פרורי הפתי-בר לתחתית התבנית העגולה
- מהדקים התערובת לתחתית ואופים 8 דקות. אח"כ מצננים
- מעלים טמפרטורת התנור ל-220 מעלות
- מערבבים את גבינת השמנת והסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות
- מוסיפים הקורנפלור וממשיכים לערבב
- מוסיפים תוך כדי הערבול את הביצים, השמנת המתוקה, תמצית הוניל, וגרידת קליפת הלימון עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד
- שופתים התערובת לתבנית
- אופים כ-10 דקות בתנור שכבר חם מאד
- מנמיכים הטמפרטורה ל-110 מעלות בלבד ואופים עוד שעה עד 70 דקות כאשר השוליים יציבים אבל המרכז עדיין לא אפוי ורוטט
- מכבים התנור ופותחים הדלת במעט – משאירים העוגה כשעה בתנור שמתקרר
- מקררים העוגה למשך 12 שעות במקרר
- מניחים את פירות היער בסיר קטן יחד עם הסוכר, מיץ הלימון ומגרדת קליפת הלימון ומבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות
- בקערה נפרדת מערבבים הקורנפלור עם המים לתערובת חלקה ומוסיפים לסיר הקטן
- מבשלים עוד 2-3 דקות עד הסמכת התערובת תוך כדי בחישה איטית מידי פעם
- מצננים ושומרים במקרר
הגשה: מגישים פרוסת עוגה ועליה יוצקים כף רוטב פירות יער
בתיאבון