לשבועות, "הטחנות הגדולות של א"י" מציעה מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית אפייה ||| מתכון מפורט ומאתגר ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<
חומרים (תבנית 22X33 או תבנית 24 מרופדת בנייר אפייה)
בצק
- 280 גרם (2 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר
- 180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
מילוי הגבינה
- 2 קופסאות גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 2 ביצים
- 1.5 כפות מיץ לימון טבעי
- 1 כוס ממרח לוטוס
גנאש לוטוס
- 120 גרם שוקולד לבן
- 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
- 1 כף ממרח לוטוס
להרכבת העוגה
1 כוס ממרח לוטוס
אופן הכנה
בצק
- מערבבים בקערה גדולה קמח, סוכר וכפית אחת של קליפת לימון מגוררת
- מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לאט בידיים (או במעבד מזון, בפולסים), עד לקבלת תערובת פירורית ויבשה
- מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים בתחתיתה בלחיצה
- אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שמזהיב בקצוות
- מוציאים מהתנור
מלית גבינה
- בינתיים, מערבבים בקערת מיקסר את גבינת השמנת, הסוכר וכפית קליפת הלימון המגוררת שנותרה, עד שמתקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד לאיחוד התערובת
- מוסיפים את מיץ הלימון
גנאש לוטוס
- מחממים שמנת כמעט עד לרתיחה
- מניחים שוקולד לבן בקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה
- ממתינים 5 דקות ומערבבים עד לקבלת קרם חלק
- מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב
הרכבת העוגה
- מורחים את ממרח הלוטוס על הבצק השחום
- יוצקים מעל את תערובת הגבינה ומחזירים לתנור ל-25 דקות אפייה או עד שהתערובת יציבה במרכז
- מוציאים מהתנור ומקררים
- יוצקים את הגנאש על העוגה לאחר שהתקררה
- מקררים את העוגה 20 דקות על רשת ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה
הערה: אם מעדיפים עוגה פחות מתוקה, אפשר לוותר על הגנאש ולפזר פירורי עוגיות לוטוס על מלית הגבינה לאחר האפייה.
בתיאבון