מתכון מהיר להכנת ספגטי ברוטב שום, פטרוזיליה ופרמזן ||| מתכון של פסטה ברילה, למי שאין לו מספיק זמן לבישול ארוך ||| מתכון מהיר, עשיר, קל להכנה וטעים במיוחד ||| מתכון לסטודנטים שלא יעשה גם חור בכיס ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<
מצרכים (4-5 מנות)
- 500 גרם ספגטי של ברילה
- 40 גרם שמן זית עדין
- 5 שיני שום כתושות
- מלח, פלפל
- ½ 1 – 1 כוסות עלי פטרוזיליה, קצוצה
- ½ כוס פרמזן מגורדת
אופן הכנה
-
- מבשלים את הפסטה במים רותחים, בהתאם להוראות על גבי האריזה ("אל דנטה")
- 2-3 דקות לפני שהפסטה מוכנה מתחילים בבישול הרוטב:
- במחבת רחבה ושטוחה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ומערבבים
- כשמתחילים להרגיש את ניחוחות השום (זהירות שלא ייחרך) מוסיפים את הספגטי (שזה עתה הסתיים בישולו)
- מוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל וגבינת פרמזן מגורדת ומערבבים היטב שכל הספגטי יספוג את הטעמים
הגשה
מגישים מיד עם עוד גבינת פרמזן לפי הטעם
בתיאבון Boun Appetito