חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט תירס, אבוקדו ופטה

סלט עשיר לקיץ שהמתיקות של התירס בשיא הקיץ והשמנוניות של האבוקדו מאזנים את החומציות של הרוטב ||| לטבעונים אפשר להשתמש במקום בגבינת פטה ושמנת, בחלב סויה לא ממותק בתוספת מלח ||| מומלץ להשתמש בתירס טרי מאד כך יהיה כבד: ככל שהתירס כבד יותר, הגרעינים עסיסיים יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט תירס ואבוקדו (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4-6 מנות)

אופן הכנה

  1. מחממים מחבת או סוטאג' עם שמן זית, קלחי תירס, בצל ירוק ופלפל חלפניו ומתבלים במלח ופלפל
  2. הופכים מדי פעם במשך 7-10 דקות עד שגרעיני התירס משחימים בקצוות והבצל ירוק והפלפל חלפניו חרוכים בכל רחביהם ורכים
  3. מעבירים הירקות לקרש חיתוך ומניחים להתקרר מעט
  4. בקערה בינונית, בעזרת מטרפה, מועכים את הפטה לעיסה גסה
  5. טורפים פנימה את השמנת, גרידת לימון, מיץ לימון ושום
  6. מערבבים פנימה עירית ופטרוזיליה
  7. קוצצים דק את הפלפל חלפינו החרוך ומערבבים אותו לרוטב הפטה
  8. מתקנים תיבול במלח ופלפל
  9. בקערה גדולה מערבבים קרעי החסה עם חצי רוטב הפטה ומסדרים על מגש
  10. חותכים גרגירי תירס מהקלחים ופורסים בצל ירוק לחתיכות בגודל ביס

הגשה

  1. מסדרים פרוסות אבוקדו, תירס ובצל ירוק על גבי החסה
  2. מגישים עם הפטה שנותרה.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *