סלט עשיר לקיץ שהמתיקות של התירס בשיא הקיץ והשמנוניות של האבוקדו מאזנים את החומציות של הרוטב ||| לטבעונים אפשר להשתמש במקום בגבינת פטה ושמנת, בחלב סויה לא ממותק בתוספת מלח ||| מומלץ להשתמש בתירס טרי מאד כך יהיה כבד: ככל שהתירס כבד יותר, הגרעינים עסיסיים יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 6 קלחי תירס
- 6 בצל ירוק
- 1 פלפל חלפניו, חתוך לפרוסות
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 120 גרם גבינת פטה, מפוררת (כ- 3/4 כוס)
- ⅓ כוס שמנת
- 1 כפית גרידת לימון טרייה
- 1 כף מיץ לימון
- 1 שן שום כתושה
- ¼ כוס עירית טרייה חתוכה
- ¼ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
- 1 ראש חסה בינוני, קרועה לחתיכות בגודל ביס
- 2 אבוקדו פרוס
אופן הכנה
- מחממים מחבת או סוטאג' עם שמן זית, קלחי תירס, בצל ירוק ופלפל חלפניו ומתבלים במלח ופלפל
- הופכים מדי פעם במשך 7-10 דקות עד שגרעיני התירס משחימים בקצוות והבצל ירוק והפלפל חלפניו חרוכים בכל רחביהם ורכים
- מעבירים הירקות לקרש חיתוך ומניחים להתקרר מעט
- בקערה בינונית, בעזרת מטרפה, מועכים את הפטה לעיסה גסה
- טורפים פנימה את השמנת, גרידת לימון, מיץ לימון ושום
- מערבבים פנימה עירית ופטרוזיליה
- קוצצים דק את הפלפל חלפינו החרוך ומערבבים אותו לרוטב הפטה
- מתקנים תיבול במלח ופלפל
- בקערה גדולה מערבבים קרעי החסה עם חצי רוטב הפטה ומסדרים על מגש
- חותכים גרגירי תירס מהקלחים ופורסים בצל ירוק לחתיכות בגודל ביס
הגשה
- מסדרים פרוסות אבוקדו, תירס ובצל ירוק על גבי החסה
- מגישים עם הפטה שנותרה.
בתיאבון