סלט קַפְּרֵזֶה איטלקי משודרג ||| עם גבינת פרמז'ן עשירה במקום מוצרלה ||| הכי חשוב הוא הרוטב שיעשה טוויסט לעגבניות והפרמז'ן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
סלט קַפְּרֵזֶה Insalata Capresa
סלט קפרזה איטלקי מייצג את דגל איטליה – אדום=עגבניות, לבן=מוצרלה וירוק=בזיליקום. מקורו של סלט זה הוא מהאי קאפרי סמוך לנפולי (מקור הפיצה) ומכאן השם שפירושו "סלט מקאפרי".
הטוויסט שלנו הוא שבמקום גבינת מוצרלה נשתמש בגבינה עוצמתית מצפון איטליה – פרמז'ן (מאיזור פרמה) שמעשיר את הטעם. איטלקי לא יאהב את זה (איפה הצבע הלבן) אבל, נסו ותיהנו.
מצרכים
- חצי ק"ג עגבניות בשלות (עדיף בלאדי או תמר)
- 200 גרם גבינת פרמז'ן ברצועות דקות
- קומץ עלי פטרוזיליה
לרוטב
- 4 כפות חומץ בלסמי
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית סוכר
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס גס
אופן הכנה
- פורסים את העגבניות לפרוסות שלמות (אם העגבניות גדולות מידי, לחתוך לחצאי פרוסות)
- קולפים את הפרמז'ן לרצועות (אפשר בעזרת קולפן או סכין גבינה יעודית לכך)
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב
- מסדרים משטח של העגבניות על צלחת ההגשה
- מפזרים מעל את הגבינה
- מעט פטרוזיליה
- שופתים את הרוטב מעל
בתיאבון