לרגל חנוכה, שמרית מציעה מתכון לסופגניות צבעוניות ||| סופגניות ביתיות בשלל ציפויים וקישוטים צבעוניים ||| סופגניות שיהפכו את שולחן החג לחגיגי ושמח במיוחד ||| סופגניות במילוי ריבה על בסיס שמן קוקוס ועם נטורינה – תחליף מרגרינה ||| פרטים ומתכון בהמשך <<<
מצרכים ( 20 מיני-סופגניות)
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 1 שמרים טריים שמרית (50 גר')
- כפית מלח
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 ביצה
- 75 גרם נטורינה קוקוס שמרית רכה
- 1.5 כוסות חלב פושר (360 מ"ל ניתן להחליף במים)
למילוי
- 400 גרם ריבת תות/פטל
לציפוי
על פי בחירה (ראו באופן ההכנה)
אופן הכנה
- בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את כל החומרים, פרט לנטורינה והחלב, במהירות איטית
- מוסיפים בהדרגה את הנטורינה והחלב ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך
- משמנים את הבצק מכל צדדיו
- עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת נפח 60-90 דקות
- יוצרים מהבצק 20 כדורים חלקים בקוטר 4 ס"מ
- מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה גזור לריבועים
- מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח
- מחממים 1 ליטר שמן בסיר רחב ועמוק לטמפרטורה של 170 מעלות (השמן חם דיו כאשר מכניסים כף מעץ ומופיעות בועיות סביב הכף)
- מעבירים את הבצק בעזרת הנייר לשמן ומטגנים כל כדור כ 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב
- למלא בריבה
- לבזוק אבקת סוכר
טיפ: להחדרת המלית בקלות, מעבירים את הריבה שהיא מהולה במעט מים לבקבוק לחיץ. חותכים את הפיה באלכסון להחדרה קלה.
לציפוי שוקולד
- לציפוי שוקולד מביאים לרתיחה 100 מ"ל שמנת מתוקה
- יוצקים לקערה עם 200 גרם שוקולד שבור לקוביות ומערבבים
- מצננים מעט וטובלים.
טיפ: ניתן להשתמש בשוקולד לבן, חלב או מריר.
לציפויים נוספים
- מחממים קלות במיקרוגל אחד מהממרחים: ממרח חלבה, שוקולד או לוטוס
- מצננים מעט וטובלים כל חלק עליון של הסופגנייה בציפוי
- מניחים בצלחת
טיפ: ניתן לעטר במגוון אופציות: קוקוס טחון, קוקוס קלוי, שקדים, אגוזים, שברי קורנפלקס, תותים, עוגיות/ שוקולד קצוץ ועוד.
חג אורים שמח ובתיאבון