רשת ביגה מציעה מגוון סופגניות בטעמים מפנקים: במילויים קרם פטיסייר, רושה, ריבה ולוטוס ||| מתכון באדיבות רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה ביגה ||| סופגניות במילוי פטיסרי, לקראת חג החנוכה. הסופגנייה עשירה, רכה ונימוחה בפה ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<
מצרכים
- 1 ק"ג קמח
- 50 גרם שמרים טריים
- 200 גר' סוכר
- 200 גר' חלב
- 30 גר' ברנדי
- 6 ביצים
- מקל קינמון
- 10 גרם מלח (כפית)
- 150 גר' חמאה רכה או 100 גר' שמן זית עדין
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר לפיזור מעל הסופגניה
למילוי קרם פטיסייר
- 100 גר' סוכר
- 500 מ"ל חלב
- 4 ביצים
- מקל וניל חצוי לאורך(להשתמש בחצי מקל)
- 40 גר' קורנפלור
אופן הכנה
מילוי קרם פטיסייר (להכין ערב לפני)
- להרתיח חלב עם וניל (יש לגרד את גרגרי הוניל מהמקל)
- בקערה נפרדת לערבב ביצים סוכר וקורנפלור ולהוסיף את החלב לביצים
- יש לעשות תחילה השוואת טמפרטורות, להחזיר לאש ולבשל על אש נמוכה עד הסמכה
- להעביר דרך מסננת למניעת גושים
- לכסות בניילון נצמד ולקרר לילה במקרר
לבצק הסופגניה
-
- משתמשים בוו לישה, שופכים קמח לקערת המיקסר
- מוסיפים שמרים ומערבבים היטב
- מוסיפים חלב, סוכר וביצים ומערבלים הכל במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד
- מוסיפים מלח ומערבלים במהירות גבוהה, שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק
- מוסיפים חמאה/שמן זית ומערבלים עד שנטמעת היטב בבצק
- מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
- לאחר שהכפיל את נפחו, מחלקים את הבצק ל-30 ומגלגלים ל-30 כדורים
- משמנים את הכדורים למניעת התייבשות, ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחם שוב
סופגניה
-
- לטגן בשמן עמוק עד שיזהיב מעט
- כשמצטנן יש למלא באמצע הסופגנייה את המילוי קרם פטיסייר שהכנו ערב לפני
בתיאבון וחג אורים שמח