מתכון: מרק פטריות צלויות לטבעונים

מרק פטריות חורפי ועשיר ||| מרק שכולו טבע ובריאות ||| חשוב להשתמש בפטריות טריות ועדיף מכמה סוגים ||| הכנה נכונה של הירקות והפטריות יבטיחו שמירת הטעמים והסגולות הרפואיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק פטריות טבעוני (צילום סילביה גולן)

מצרכים (8 מנות)

למרק

  • 3 סלסילות פטריות טריות מסוג שמפיניון או 3 סוגים שונים, חתוכות לפרוסות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • חופן עלי מרווה קצוצים
  • חופן עלי טימין
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1.5 ליטר מים
  • 400 סמ"ק שמנת לבישול או קרם קוקוס לטבעונים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • טיפ: אפשר להוסיף 10 גרם פטריות פורצ'יני לתיבול נוסף

להגשה

 
- פרסומת -

 
  • פטרוזיליה קצוצה
  • שקדים פרוסים קלויים
מרק פטריות חורפי (צילום סילביה גולן)

אופן הכנה

למרק

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו
  2. מערבבים את הפטריות עם הבצל, שמן הזית, הסילאן והטימין ומעבירים לתבנית תנור רחבה
  3. טיפ: חשוב שהמצרכים יונחו בשכבה אחת. במידת הצורך מפזרים על שני מגשים
  4. צולים בתנור 20-30 דקות עד שהירקות משחימים
  5. מעבירים את הירקות לסיר מרק ביחד עם יתר המצרכים ומביאים לסף רתיחה
  6. מעבירים 3/4 מהנוזלים לבלנדר וטוחנים למרקם חלק
  7. מחזירים לסיר ומערבבים עם שאר המרק.
  8. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ושקדים ומגישים.

בתיאבון

כתיבת תגובה