חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק פטריות צלויות לטבעונים

מרק פטריות חורפי ועשיר ||| מרק שכולו טבע ובריאות ||| חשוב להשתמש בפטריות טריות ועדיף מכמה סוגים ||| הכנה נכונה של הירקות והפטריות יבטיחו שמירת הטעמים והסגולות הרפואיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק פטריות טבעוני (צילום סילביה גולן)

מצרכים (8 מנות)

למרק

  • 3 סלסילות פטריות טריות מסוג שמפיניון או 3 סוגים שונים, חתוכות לפרוסות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • חופן עלי מרווה קצוצים
  • חופן עלי טימין
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1.5 ליטר מים
  • 400 סמ"ק שמנת לבישול או קרם קוקוס לטבעונים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • טיפ: אפשר להוסיף 10 גרם פטריות פורצ'יני לתיבול נוסף

להגשה

  • פטרוזיליה קצוצה
  • שקדים פרוסים קלויים
מרק פטריות חורפי (צילום סילביה גולן)

אופן הכנה

למרק

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו
  2. מערבבים את הפטריות עם הבצל, שמן הזית, הסילאן והטימין ומעבירים לתבנית תנור רחבה
  3. טיפ: חשוב שהמצרכים יונחו בשכבה אחת. במידת הצורך מפזרים על שני מגשים
  4. צולים בתנור 20-30 דקות עד שהירקות משחימים
  5. מעבירים את הירקות לסיר מרק ביחד עם יתר המצרכים ומביאים לסף רתיחה
  6. מעבירים 3/4 מהנוזלים לבלנדר וטוחנים למרקם חלק
  7. מחזירים לסיר ומערבבים עם שאר המרק.
  8. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ושקדים ומגישים.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *