מרק פטריות חורפי ועשיר ||| מרק שכולו טבע ובריאות ||| חשוב להשתמש בפטריות טריות ועדיף מכמה סוגים ||| הכנה נכונה של הירקות והפטריות יבטיחו שמירת הטעמים והסגולות הרפואיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
למרק
- 3 סלסילות פטריות טריות מסוג שמפיניון או 3 סוגים שונים, חתוכות לפרוסות
- 2 בצלים קצוצים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף סילאן
- חופן עלי מרווה קצוצים
- חופן עלי טימין
- 2 כפות רוטב סויה
- 1.5 ליטר מים
- 400 סמ"ק שמנת לבישול או קרם קוקוס לטבעונים
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- טיפ: אפשר להוסיף 10 גרם פטריות פורצ'יני לתיבול נוסף
להגשה
- פטרוזיליה קצוצה
- שקדים פרוסים קלויים
אופן הכנה
למרק
- מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו
- מערבבים את הפטריות עם הבצל, שמן הזית, הסילאן והטימין ומעבירים לתבנית תנור רחבה
- טיפ: חשוב שהמצרכים יונחו בשכבה אחת. במידת הצורך מפזרים על שני מגשים
- צולים בתנור 20-30 דקות עד שהירקות משחימים
- מעבירים את הירקות לסיר מרק ביחד עם יתר המצרכים ומביאים לסף רתיחה
- מעבירים 3/4 מהנוזלים לבלנדר וטוחנים למרקם חלק
- מחזירים לסיר ומערבבים עם שאר המרק.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה ושקדים ומגישים.
בתיאבון